Filmweek 28 door Sandro

Filmweek 28 door Sandro

Filmweek 28 door Sandro

Het was weer een interessante en actieve filmweek. Zoals gewoonlijk presenteer ik het nieuws, opgedeeld in categorieën. Als een inwoner van Utrecht wil ik allereerst beginnen met een bericht voor alle filmliefhebbers in de stad.

Filmweek 28 door Sandro - Rooftop Cinema

Rooftop Cinema: Films kijken op het dak van CineMec.

Hoe zal het zijn om een goede film te kijken in de open lucht? En dan ook nog eens met uitzicht op de stad Utrecht! Ik weet echter niet of dat laatste wel zo’n goed idee is. Wat heb je nou aan een mooi uitzicht als je een film wilt kijken? Hoe dan ook, ik zal ergens tussen 8 juli en 30 september aanwezig zijn bij Rooftop Cinema in Cinemec.

Het meest opmerkelijke nieuws:

Filmweek 28 door Sandro - illegaal downloaden in het buitenland

ANWB waarschuwt voor illegaal downloaden in het buitenland.

Ga jij deze zomer nog op vakantie? Dan verzoek ik je om uit te kijken! Volgens de ANWB kan het downloaden van films in het buitenland tot forse boetes leiden. De vraag hier is nogmaals waarom je achter je computer films zou downloaden wanneer je op vakantie bent. Ga toch even stappen in de stad!

Het leukste nieuwtje:

Filmweek 28 door Sandro - Jason Bourne

Matt Damon haalt grappen uit met voorbijgangers.

In de woorden van Matt Damon: “In de toekomst, als mensen je opbellen met dergelijke opdrachten. Niet luisteren.” Het is inderdaad niet slim om naar een vreemdeling over de telefoon te luisteren. Wie weet win je wel een kaartje voor de nieuwe Bourne-film!

Het dieptepunt:

Filmweek 28 door Sandro - Michael Cimino

Natuurlijk zijn we allemaal diep geraakt door de dood van Michael Cimino. Maar voor het geval jij iemand bent die op dit nieuws reageert met de vraag ‘Wie?’… Cimino was de regisseur van een van de beste films aller tijden: The Deer Hunter… en dat is in principe alles wat je van hem hoeft te weten. Het is jammer dat Michael nooit meer de kans kreeg om het succes van dit meesterwerk te evenaren.

Blogs en Recensies:

Onze gastrecensent Guus schrijft deze keer over de Zweedse Zwarte komedie Een Man die Ove heet.

De tweede film uit The Purge franchise vond ik al waardeloos. Nou, eens kijken wat Erik van dit derde deel vond voordat ik überhaupt overweeg om het een kans te geven.

Erik schreef ook over de terugkeer van de beroemde aapmens Tarzan.

Trailers en meer beelden:

Harry Potter is toe aan zijn grootste uitdaging: zichzelf voordoen als een fascist.

Mel Gibson speelt eindelijk weer de hoofdrol in een actiefilm, in plaats van in een media schandaal. En om wat voor rol gaat het hier? Dat van een agressieve alcoholist met een vervreemde dochter!

Anna Kendrick werkt opnieuw samen met regisseur Jeffrey Blitz in Table 19.

Nog weinig is bekend van het plot van Jason Bourne. Wel krijgen we nu een nieuwe tv-spot.

Mag je überhaupt wel een spotje van een R-rated animatiefilm op tv vertonen?

Een nieuwe tv-spot van de zoveelste CGI remake van een Disney klassie… Kun je Pete’s Dragon wel een klassieker noemen? Voor zover ik weet is het een van de meer obscure Disneyfilms.

Een nieuwe featurette van de Ben-Hur remake. Spreekt voor zich toch?

Ook de castleden zijn apart te zien in hun eigen posters.

Idris Elba en Matthew McConaughey zijn te zien geweest op de set van de nieuwe Stephen King-film.

De waaghalzen Dave Franco en Emma Roberts zien we in de posters van Nerve.

Akira van Warner Bros. komt maar nooit van de grond. Misschien is het wel beter zo, live-action verfilmingen van anime weten zelden hun verwachtingen waar te maken. Ik moet toegeven dat de concept art er wel fraai uitziet.

Als je niet kunt wachten op Akira ben je wellicht wel geïnteresseerd in de Amerikaanse Ghost in the Shell. Hierbij dan weer een nieuwe setfoto.

Over de Assassin’s Creed film ben ik nog altijd voorzichtig optimistisch. Deze nieuwe stills veranderen daar weinig aan. Het enige wat we nu in feite zien is meer van Michael Fassbenders sixpack.

Aankondigingen

Er zijn al films over de moord op John en Robert Kennedy. Voor zover ik weet nog weinig over Teddy’s Chappaquiddick incident

De nieuwe Tomb Raider draait in de VS vanaf 16 maart 2018.

Mark Hammill liet weten dat deze maand nog de opnames van Star Wars: Episode VIII zijn afgerond.

De opnames van Thor Ragnarok zijn juist amper begonnen. Niet veel mensen waren aanwezig bij de eerste opnamedag.

Dus Tom Hiddleston mag geen Bond spelen vanwege een publieke affaire met een popster? Ik kan me geen absurdere reden bedenken om van het casten van een acteur af te zien.

Er komt weer een nieuwe bioscoop in Amsterdam. Eerst werd een treinstation omgebouwd tot filmhuis en nu een muziektheater.

Dit waren de meest opvallende nieuwtjes van Filmweek 28. Heb jij nog aanvullingen, plaats dan gerust een reactie of reageer via Facebook.