Kate Mara en Ed Helms in politieke drama Chappaquiddick

Kate Mara en Ed Helms in politieke drama Chappaquiddick

Het historische drama Chappaquiddick kan twee nieuwe acteurs toevoegen aan zijn cast. Het gaat om Kate Mara en Ed Helms.

De naam van het kleine eiland dichtbij Edgartown, Massachussetts associëren veel Amerikanen nog altijd met een van de bekendste politieke affaires in de geschiedenis van het land. In 1969 vond daar een dodelijk auto-ongeluk plaats. Senator Ted Kennedy reed per ongeluk van een brug het water in. Hij wist zichzelf te redden, maar zijn assistente Mary Jo Kopechne bleef achter en verdronk. Kennedy deed pas de volgende ochtend aangiften bij de politie en kreeg een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.  De controverses rond het incident zouden hem voor de rest van zijn leven achtervolgen en worden gezien als de voornaamste reden waarom hij nooit een succesvolle presidentscampagne heeft kunnen leiden.

Jason Clarke zal Kennedy spelen in de onafhankelijke film. De rol van Kopechne wordt gespeeld door Mara. Ed Helms zullen we daarentegen zien als Joe Gargan, de neef van Kennedy die hem overhaalde om de politie te bellen.

Zelfs na het overlijden van Ted Kennedy in 2009 is het Chappaquiddick schandaal nog altijd een gevoelig onderwerp bij de familie. Volgens berichten zouden zij hebben geprobeerd om de productie van de film tegen te houden. Mensen die het script hebben gelezen beweren dat de film niet zal proberen om het verhaal rond de affaire te verzachten.

John Curran zal de film regisseren. Het is nog niet bekend wanneer de film in productie zal gaan.