Muziektheater M-Lab wordt bioscoop

Muziektheater M-Lab wordt bioscoopOp de plek waar vroeger het M-Lab zat, het testpodium voor muziektheater, opent deze maand een nieuwe bioscoop in Amsterdam-Noord. Achter het nieuwe initiatief zitten de uitbaters van Hotel De Goudfazant en filmwetenschapper Joris Brieffies. Voor hem is het nieuwe filmtheater, welke FC Hyena gaat heten, een droom die uitkomt:

“Hier in Nederland wordt de ene na de andere grote multiplex-bioscoop uit de grond gestampt, maar we zien nergens meer een nieuw klein filmtheater met leuke horeca erbij. Dus wij pakken het anders aan. We krijgen een wijnbar en een restaurant met een kleine kaart. Daarvoor hebben we een gigantische steenoven in de zaak laten bouwen.”

Ook de twee filmzalen komen er anders uit te zien dan een gemiddelde bioscoopzaal:

“Daar komen niet de gebruikelijke bioscoopstoelen, maar loungebanken waar je tegen elkaar aan kunt schuiven.”

Brieffies’ liefde voor film zal in de programmering tot uiting komen:

“Hier komt een mix tussen arthouse-films en Hollywood-blockbusters.”

September Film, het filmdistributie bedrijf van Pim Hermeling, gaat tijdelijk de programmering verzorgen voor FC Hyena. De bioscoop zal half juli zijn deuren openen. Het theater heeft twee zalen met een capaciteit van 105 en 55 stoelen, waar drie filmvoorstellingen per dag (per zaal) te zien zullen zijn, aangevuld met matineevoorstellingen op woensdag, zaterdag en zondag. Het theater is VPF vrij en voorzien van de laatste technieken. Binnenkort is de programmering te zien op www.fchyena.nl.

Bron