X-men productie ontwerper over Sentinel Mark X

Sentinel Mark X

De nieuwe X-men film Days of Future Past is de meest ambitieuze film uit de franchise tot nu toe. De film zal beide generaties van mutanten samenbrengen en een brug bouwen tussen de oude en nieuwe franchise. Zodoende zal er één universum gecreëerd worden. Daarnaast, als de film succesvol is, zal het ook het begin zijn van een gedeeld universum met de Fantastic Four.

Naast de grootste verzameling van mutanten zullen in Days of Future Past, voor het eerst de Sentinels op het scherm te zien zijn (het hoofd van een sentinel in X3 uitgesloten). De Sentinels werden gemaakt door Bolivar Trask en Trask Industries, om alle mutanten op te sporen, gevangen te nemen en uit te roeien. In 1973 diende de ‘Mark 1’ Sentinels vooral voor beveiliging, maar dit groeide langzaam uit tot grote, onderdrukkende en machtige machines.

sentinel

Bij de onthulling van de Empire Magazines kregen we een blik op het nieuwe ontwerp van de Sentinels in de aankomende film, de ‘Mark X’. Er kwamen veel verraste reacties op het ongebruikelijke ontwerp, productie ontwerper John Mayhre heeft het ontwerp uitgelegd:

“They’re biomechanical weapons. We had to come up with what would be the ultimate version that could actually, in principle, stop the X-Men. We started with this idea that they were almost made up of magnetic plates slapped over one another, imagining that the plates could contract or grow, so the Sentinel can be skinny to get through a small space or the plates can open up to become a bigger shape. So they have become virtually unstoppable.”

Dus de theorieën dat de Sentinels organisch waren blijken inderdaad te kloppen. De Sentinels hebben een grote rol gespeeld in de marketing voor Days of Future Past, hoe groot hun rol in de film zal worden blijft afwachten.

X-men: Days of Future Past staat op het programma voor 22 mei 2014. Het script werd geschreven door Simon Kinberg en is geïnspireerd op de verhaallijn van Chris Claremont en John Byrne uit nummers 141 en 142 uit ‘Uncanny X-Men’ uit 1981.