X-Men in post-creditscène The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2

De rechten op de helden uit het Marvel universum zijn door de jaren heen verspreid geraakt en bij verschillende filmstudio’s terecht gekomen. Zo is Sony Pictures eigenaar van Spider-Man, 20th Century Fox van X-Men en The Fantastic Four en bezit Marvel Studios zelf de rechten van o.a. The Avengers en Iron Man. Fox heeft nu bekendgemaakt dat in de post-credits van Sony’s The Amazing Spider-Man 2 beelden van X-Men: Days of Future Past te zien zijn.

Het betreft hier slechts een scène uit de aankomende X-Men film, maar dit betekent nog niet meteen een samenwerking tussen de studio’s. De werkelijke reden hierachter ligt echter wat anders dan dat de meeste van jullie zullen hopen. The Amazing Spider-Man 2 regisseur Webb maakte eerder de film (500) Days Of Summer voor Fox en hij had daarbij de deal dat hij nog een film voor de studio zou maken. Sony Pictures wilde Webb echter ook hebben voor zowel The Amazing Spider-Man 2 als 3. Om dit te bewerkstelligen heeft Fox met Sony een deal gesloten om de scene van X-Men te pluggen achter de tweede Spider-Man-film.

Vanaf 24 april draait The Amazing Spider-Man 2 in de Nederlandse (3D) bioscoop en een maand later X-Men: Days of Future Past.