Wordt de fantasiestad Minas Tirith een werkelijkheid?

lkz26jhrfekub0ze5ftt

Tolkien fans zijn allemaal wel bekend met de naam Minas Tirith, de mensenstad die debuteerde in de Lord of The Rings reeks. In de verfilmingen van Peter Jackson kwam deze stad eindelijk tot leven. Het ging hier echter wel om een combinatie van CGI en filmsets. Voor toeristen is het nog altijd niet mogelijk om een fysieke versie van de stad te bezoeken. Misschien komt daar de komende jaren verandering in. Een ambitieuze groep architecten is namelijk een crowdfunding campagne begonnen om genoeg geld op te halen voor de bouw van een levensechte Minas Tirith, en daar is £1.85 miljard voor nodig. Overgebleven geld zal gebruikt worden voor onderhoud en publieke diensten.

“We believe that, in realising Minas Tirith, we can create not only the most remarkable tourist attraction on the planet, but also a wonderfully unique place to live and work.”

Het team heeft een deadline van 60 dagen gesteld om genoeg geld te verzamelen. Om dit doel te halen zijn er beloningen bekendgemaakt voor degene die hoge bedragen doneert. Bij een bedrag van £100.000 wordt je benoemd tot waard of waardin van de stad. Je mag samen met je familie met paard en wagen door de stad te worden gereden. Als je slechts £3 doneert krijg je al een volgeling op Twitter.

Het ‘Realise Minas Tirith’ project hoort als het goed is in 2023 voltooid te worden. Het is te volgen op hun Indiegogo pagina.