Winnaars Holland Animation Film Festival bekend

The Red Turtle Holland Animation Film Festival

De prijsuitreiking van het Holland Animation Film Festival heeft afgelopen zondag plaatsgevonden bij het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Hieronder hebben we de winnaars verzameld:

Winnaar Grand Prix short narratief: Nighthawk van regisseuse Spela Cadez

De jury: “De intense sfeer trok ons onmiddellijk diep in deze film. We vonden het verhaal erg interessant en de hoofdpersoon was ongelooflijk levend.”

Winnaar Grand Prix short non-narratief: Strange Fish van regisseur Steven Subotnick

De jury: ”Deze film trekt ons instinctief sterk aan en we houden van de manier waarop de filmmaker ervoor gekozen heeft om het fundamentele mysterie van de geboorte van het leven uit te drukken. We waren ook zeer onder de indruk van de schoonheid van de soundtrack.

Winnaar Grand Prix feature film: The Red Turtle van regisseur Michael Dudok de Wit

De jury: ”Een film die ons trof in zijn uitstekende esthetiek en beeldtaal, waar Aziatische en westerse cultuur elkaar ontmoeten. De eenvoud van de compositie stelt de kijker in staat een interne reis te beginnen en na te denken over de cirkel van het leven… Mogelijk een flits van de objectieve waarheid.

Winnaar Grand Prix studentenfilm: Foreign Body van Marta Magnuska

De jury: Deze film toont een originele aanpak van een verhaal over zelfacceptatie. De combinatie van techniek, geluid en verhaal, komt prachtig samen. De vrije expressieve animatie en subtiele visuele storytelling maakten dit een zeer unieke film.

Winnaar Grand Prix voor Nederlandse animatie: Polska Warrior van Camiel Schouwenaar

De jury: ”De winnaar blinkt uit in de kracht van het verhalen vertellen. Het script, de personages en hun optredens zorgen voor een diep charmant verhaal met een schitterend ontwerp. Het mooie einde is volkomen bevredigend. Een verhaal met een hart.

Meer informatie over het Holland Animation Film Festival kun je vinden op de website van het evenement.