Welke film representeert een land het beste?

TravelBirdOnline reisspecialist TravelBird heeft een onderzoek vrijgegeven die de ultieme filmaanbevelingen van ambassadeurs over de hele wereld onthult. Omdat cinema een nieuw perspectief biedt en de kijker een kijkje laat nemen in een andere cultuur, heeft TravelBird wereldwijd ambassadeurs geraadpleegd over welke film volgens hen het beste hun land vertegenwoordigt. Er zijn bijna 50 antwoorden ontvangen, van de Argentijnse ambassadeur tot de ambassadeur uit Vietnam, werkende op ambassades van Australië tot Zuid Afrika. Zo raadt de Nederlandse ambassadeur de film Zwartboek aan en moet je volgens de Mexicaanse ambassadeur Agustin Gasca Pliego Frida aanschouwen.

Deze suggesties zijn bedoeld om reizigers te laten proeven van een bestemming, voordat ze op reis gaan of misschien inspiratie voor een toekomstige reis. De reisspecialist besloot contact op te nemen met ambassades voor hun mening, omdat ambassadeurs als vertegenwoordigers en promotors van hun land een unieke positie hebben om deskundig advies te geven over alles wat hun land te bieden heeft. Deze resultaten maken deel uit van een grotere studie met reisaanbevelingen en culturele inzichten van ambassades over de hele wereld.

Hieronder vind je filmaanbevelingen van 48 ambassadeurs over de hele wereld. TravelBird ontving ook aanvullende antwoorden van diplomaten en vertegenwoordigers van ambassades.

Film

Voor meer informatie over het onderzoek, kun je een kijkje nemen op de website van TravelBird.