Walt Disney zit achter Netflix aan

Walt Disney zit achter Netflix aanVolgens Tech Crunch zit Walt Disney achter Netflix aan en wil het bedrijf de succesvolle streamingdienst overnemen. Disney is namelijk al enige tijd op zoek naar een online platform. Voor beide partijen zou een overname gunstig kunnen zijn. Netflix lijkt een partner nodig te hebben om naast hun eigen content voldoende content te kunnen aanbieden zoals films en tv-series. Met de bibliotheek van Walt Disney kan Netflix een blok vormen tegen opkomende concurrentie, zoals Amazon, YouTube en Hulu.

Er wordt zelfs beweerd dat Netflix-CEO Reed Hastings de opvolger kan worden van Disney-CEO Bob Iger. Laatsgenoemde is sinds 2005 de grote baas van het huis van de muis en heeft aangekondigd in 2018 te stoppen. Met Hastings zou Disney een man in huis halen die oog heeft voor de toekomst.

Disney heeft de afgelopen 10 jaar op succesvolle wijze meerdere bedrijven overgenomen. In 2006 werd Pixar gekocht voor $7,4 miljard, in 2009 werd Marvel Entertainment ingelijfd voor $4,24 miljard en in 2012 betaalde Disney $4,06 miljard voor LucasFilm.