Verwachte Films – Week 24

24

Wederom een nieuw overzicht van alle films die deze week in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. Bekijk hieronder het overzicht van verwachte films in week 23, ingaande 9 juni as. Hier staan details, alsmede een link naar de recensie van desbetreffende film, mochten wij deze al gerecenseerd hebben.

Verwachte Films – Week 24 – Pak je drankje, doosje popcorn en ga maar weer lekker genieten in de bioscoop! 

B

now_you_see_me_2_60082377_ps_10_s-low

Now You See Me 2

Regisseur: Jon M. Chu
Cast: Daniel Radcliffe, Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan, Mark Ruffalo, Morgan Freeman, Michael Caine
Genre: Actie, Komedie, Thriller
Speelduur: 129 minuten
Te zien vanaf: 09 juni 2016

De ‘Four Horsemen’ (Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Dave Franco, Lizzy Caplan) zijn terug in een tweede breinbrekend avontuur. Een jaar nadat ze de FBI te snel af waren en het publiek voor zich wonnen met hun magische Robin Hood-achtige spektakels, maken de vier getalenteerde illusionisten zich op voor een comeback waarin ze de onethische praktijken van een techmagnaat aan het licht willen brengen. De man achter hun verdwijningsact is niemand minder dan Walter Mabry (Daniel Radcliffe), een technisch wonder die de illusionisten dwingt de meest onmogelijke diefstal ooit uit te voeren. Om hun naam te zuiveren en het werkelijke brein achter deze praktijken te ontmaskeren zullen de illusionisten een laatste weergaloze stunt moeten uithalen.

[youtube GuitfR3WU]

B

the_conjuring_2_15021606_ps_1_s-low

The Conjuring 2

Regisseur: James Wan
Genre: Thriller, Horror
Cast: Vera Farmiga, Patrick Wilson, Franka Potente
Speelduur: 133 minuten
Te zien vanaf: 09 juni 2016

New Line Cinema’s bovennatuurlijke thriller The Conjuring 2 van James Wan (Furious 7), vertelt een nieuwe waargebeurde zaak uit de dossiers van het beroemde paranormaal onderzoekerskoppel Ed en Lorraine Warren. Oscar® genomineerde Vera Farmiga (Up In the Air, TV-serie Bates Motel) en Patrick Wilson (de Insidious films), keren terug in de rollen van Lorrain en Ed. Ze reizen, voor één van hun meest angstaanjagende onderzoeken, af naar Noord Londen, waar ze een alleenstaande moeder met vier kinderen helpen in een huis vol kwaadaardige geesten.

[youtube y3O3x7sy-tI]

B

maggie_s_plan_52010053_ps_1_s-low

Maggie’s Plan

Regisseur: Rebecca Miller
Genre: Romantiek, Komedie
Cast: Greta Gerwig, Ethan Hawke, Julianne Moore, Bill Hader, Maya Rudolph, Travis Fimmel
Speelduur: 98 minuten
Te zien vanaf: 09 juni 2016

Maggie is een New Yorkse dertiger die nog nooit een serieuze relatie heeft gehad. Vlak nadat ze besluit om alleen een kind te krijgen, loopt ze de charismatische schrijver John Harding tegen het lijf. De twee hebben gelijk een klik. Ondanks zijn huwelijk met de succesvolle Georgette raakt John volledig in de ban van Maggie en beginnen ze een affaire. Maar tot Maggie’s grote teleurstelling blijkt hij niet te zijn zoals hij zich voordeed, wat haar tot een absurd, maar geniaal plan brengt.

[youtube h0AdrfOuDjA]

B

les_ogres_82000001_ps_1_s-low

Les Ogres

Regisseur: Léa Fehner
Genre: Drama
Cast: Adèle Haenel, François Fehner, Marc Barbé, Marion Bouvarel, Inès Fehner, Lola Duenas
Speelduur: 144 minuten
Te zien vanaf: 09 juni 2016

Ze trekken van stad naar stad, de leden van het reizende Tsjechov theatergezelschap. Neerstrijkend op vaak desolate plekken waar ze – op het toneel en in het echte leven – een droomwereld scheppen en tegelijkertijd chaos zaaien. Aan drama geen gebrek. Niets blijft ongezegd en familie, werk, liefde en vriendschap lopen dwars door elkaar heen. De komst van een baby en de terugkeer van een vlam uit het verleden halen oude wonden open. En dan begint het feest. Alles voor het theater!

[youtube F_RRn49mcr8]

B

kriterion_-_sinds_45_12012092_ps_3_s-low

Kriterion – sinds ’45

Regisseur: Hedda van Gennep , Wouter Snip
Genre: Documentaire
Cast:
Speelduur: 71 minuten
Te zien vanaf: 09 juni 2016

In een vorm die vroeger in andere economische structuren wel arbeiderszelfbestuur heette, leiden groepen studenten van de Amsterdamse universiteiten -in verenigingsverband- met gemiddeld 40 à 45 personen per bedrijf de bioscopen Kriterion Roetersstraat en Studio K met twee zalen, een club en een restaurant, de Oppascentrale, het Eetcafé SKEK en de benzinepomp aan de A10. Bij elkaar zo’n 200 studenten.

[youtube BOIKGRN6hUQ]

B