Verwachte Films – Week 12

Verwachte Films - Week 12

Deze week weer een nieuw overzicht van alle films die in de Nederlandse bioscopen gaan draaien. Bekijk hieronder het overzicht van verwachte films in week 12. Hier staan details, alsmede een link naar de recensie van desbetreffende film, mochten wij deze al gerecenseerd hebben.

Verwachte Films – Week 12 – Pak je drinken, popcorn en ga lekker genieten in de bioscoop! 

B

Batman v Superman

Batman v Superman: Dawn of Justice

Regisseur: Zack Snyder
Cast: Henry Cavill, Lauren Cohan, Gal Gadot, Jeffrey Dean Morgan, Amy Adams, Ben Affleck, Jason Momoa, Ezra Miller, Diane Lane, Michael Shannon, Jesse Eisenberg, Jeremy Irons, Holly Hunter, Laurence Fishburne, Tao Okamoto
Speelduur: 151 Minuten
Genre: Actie, Avontuur, Fantasy, Sci-Fi
Te zien vanaf: 24 Maart 2016

Uit angst voor het handelen van een god-achtige superheld die aan niemand verantwoording hoeft af te leggen, neemt Gotham City’s eigen formidabele en krachtige burgerwacht het tegen Metropolis’ meest vereerde redder op. Tegelijk worstelt de wereld met de vraag wat voor held het nodig heeft. En met een oorlog die tussen Batman en Superman woedt, komt snel een nieuwe dreiging op, die de mens in groter gevaar dan ooit tevoren brengt.

 

[youtube Cle_rKBpZ28]

B

Risen

Risen

Regisseur: Kevin Reynolds
Cast: Joseph Fiennes, Tom Felton, Peter Firth, Cliff Curtis, María Botto, Luis Callejo, Antonio Gil, Richard Atwill, Stewart Scudamore, Andy Gathergood, Stephen Hagan, Mish Boyko, Jan Cornet, Joe Manjón, Pepe Lorente
Genre: Actie, Avontuur, Drama, Mystery
Speelduur: 107 minuten
Te zien vanaf: 24 Maart 2016

Een agnostische Romeinse centurion, krijgt van Pontius Pilates de opdracht om de geruchten over een Messias te onderzoeken en het verdwenen lichaam van Jezus van Nazareth op te sporen, om een opstand in Jeruzalem te voorkomen.

[youtube fz3KI6fb-Y4]

B

History´s Future

History’s Future

Regisseur: Fiona Tan
Cast: Mark O’Halloran, Denis Lavant, Anne Consigny, Hristos Passalis, Manjinder Virk, Rifka Lodeizen, Briain Gleeson, Johanna ter Steege, Selen Savas, Jappe Claes, Michael Pempelforth, Lisa Mies
Genre: Drama
Speelduur: 95 minuten
Te zien vanaf: 24 Maart 2016

Sinds een overval is een man, die enkel bestaat als ‘MP’ (Missing Person) zijn geheugen kwijt. Tijdens zijn reizen van land naar land, en door een reeks vreemde, verlichtende en soms komische ontmoetingen, krijgt MP inzicht in de complexiteit van het leven in het eenentwintigste eeuwse westen.

[youtube BxyMhC-KKI8]

B

De Helleveeg

De Helleveeg

Regisseur: André van Duren
Cast: Hannah Hoekstra, Frank Lammers, Hadewych Minis, Robert de Hoog, Benja Bruijning, Anneke Blok, Gijs Scholten van Aschat, Beau Schneider
Genre: Komedie, Drama
Speelduur: 127 minuten
Te zien vanaf: 24 Maart 2016

De helleveeg vertelt over Albert Egberts en zijn tante Tiny. Tiny lijdt behalve aan smetvrees ook aan een dwangmatig scherpe tong. Eenmaal zelf volwassen geworden stuurt Albert aan op een grote confrontatie, waarbij eindelijk alle familiegeheimen aan het licht komen.

[youtube 7FysEWgkl2A]

B

Mountains May Depart

Shan he gu ren (Mountains May Depart)  

Regisseur: Zhang Ke Jia
Genre: Drama, Romantiek
Speelduur: 131 minuten
Cast:Tao Zhao, Yi Zhang, Jing Dong Liang, Zijian Dong, Sylvia Chang, Patrick Harvey, Lu Liu, Anna Sasson, Yee Yang
Te zien vanaf: 24 Maart 2016

China, de jaren 90. Tao en Dong zijn een jong verliefd koppel. Maar Tao verlaat Dong om te trouwen met een rijke mijneigenaar. Het jaar 2014. Dong ligt op sterven en ziet Tao voor het eerst weer. Ze is gescheiden een heeft een verbannen zoon in Australië wonen. Australië, 2025. Tao’s zoon spreekt nauwelijks Chinees meer, op de naam van zijn moeder na.

[youtube pdavQLgSuRg]

B

Transit Havana

Transit Havana  

Regisseur: Daniel Abma
Genre: Documentaire
Speelduur: 86 minuten
Te zien vanaf: 24 Maart 2016

Heel Cuba kent Mariela Castro – dochter van president Raul en nichtje van Fidel – als voorvechtster van gay rights. Zelf is ze al jaren getrouwd met een man, maar ze doet er alles aan om de positie van seksuele minderheden in Cuba te verbeteren. Onder haar bezielende leiding is de staat onlangs een behandelprogramma voor Cubaanse transgenders begonnen, inclusief psychologische hulp, cross sex hormonen en geslachtsoperaties. De staat vergoedt alle kosten en de medische behandeling is van topklasse. Verandert het socialistische eiland in een paradijs voor transgenders?

[youtube Bt_QzQ2Drks]

B

Where to Invade Next

Where to Invade Next  

Regisseur: Michael Moore
Genre: Documentaire
Speelduur: 120 minuten
Cast:Michael Moore, Krista Kiuru, Tim Walker
Te zien vanaf: 24 Maart 2016

De film zou een verbazingwekkend positieve toekomstblik hebben op bepaalde sociale programma’s en het beleid in landen buiten de Verenigde Staten, die vervolgens met het beleid van Amerika worden vergeleken. Daarnaast moet de documentaire grappiger en minder belerend zijn dan een aantal van Moore’s voorgaande projecten.

[youtube 2RYV04G0tHc]

B

A War

Krigen (A War)  

Regisseur: Tobias Lindholm
Genre: Drama, Oorlog
Speelduur: 115 minuten
Cast: Johan Philip Asbæk, Tuva Novotny, Dar Salim, Søren Malling, Dulfi Al-Jabouri, Charlotte Munck, Alex Høgh Andersen, Jakob Frølund, Phillip Sem Dambæk
Te zien vanaf: 24 Maart 2016

De Deense commandant Claus Michael Pedersen en zijn mannen vechten om te overleven, proberen een verschil te maken en zichzelf te overtuigen dat het allemaal de moeite waard is. In Denemarken probeert Maria, de vrouw van Claus, zichzelf te redden met haar drie kinderen die hun vader missen. Wanneer Claus in een gevecht met de Taliban plots geïsoleerd raakt samen met een zwaargewonde soldaat maakt hij de beslissing om het gebied te laten bombarderen zodat de reddingshelikopter sneller ter plaatse kan zijn. De missie slaagt en de jonge soldaat overleeft het. Wanneer in de ruïnes van de gebombardeerde gebouwen de lichamen worden gevonden van 11 Afghaanse vrouwen en kinderen wordt Michael echter beschuldigd van een oorlogsmisdaad. Plots bevindt hij zich in een rechtszaak en een strijd om te overleven en zijn familie te behouden.

[youtube Ay97SOH235I]