Uitslag prijsvraag Lion

Prijsvraag LionVoor een compleet overzicht van alle prijsvragen kijk je HIER.

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal, vertelt Lion het verhaal van de Indiase jongen Saroo Brierley. Wij mogen van deze film mooie prijzen weggeven! Lees hieronder of je gewonnen hebt.

LionTitel: Lion
Regisseur:
 Garth Davis
Cast: Nicole Kidman, Roony Mara, Dev Patel, David Wenham
Scenario: Saroo Brierley, Luke Davies
Genre:
Drama
Te zien: 12 januari in de bioscoop

[youtube GpMgSXCYNrE]

Verhaal
Als 5-jarig jongetje komt Saroo Brierley per ongeluk terecht op een trein die hem duizenden kilometers door India voert; ver weg van zijn thuis en familie. De kleine Saroo heeft geen idee waar hij is of waar hij vandaan komt. Na wekenlang in zijn eentje te overleven in de ruige straten van Calcutta wordt de jongen opgenomen in een weeshuis en uiteindelijk geadopteerd door een Australisch echtpaar.

Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30ste op zoek naar de plek waar hij jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Slechts gewapend met Google Earth en zijn vroegste jeugdherinneringen bekijkt hij elke avond urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, totdat hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India in de hoop zijn familie terug te vinden.

Lion is de verfilming van de bestseller “Mijn lange weg naar huis”.
filmstrip Prijsvraag Independence Day Resurgence

Jullie hebben in grote getale gedaan meegedaan…

EN DE WINNAARS ZIJN: Barbara Beun & Judy Koot

Namens Filmhoek.nl willen wij de prijswinnaars van harte feliciteren met de prijs. Wij zullen z.s.m. contact met je opnemen. Heel veel plezier ermee. Tevens willen wij de andere kandidaten bedanken voor het meedoen.

Met vriendelijke groet,

Redactie Filmhoek.nl

VUL IN EN DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a subject.
Please enter a message.