Uitslag prijsvraag La Meglio Gioventù

B

Voor een compleet overzicht van alle prijsvragen kijk je HIER.

La Meglio Gioventù is, 12 jaar na het daverende bioscoopsucces, vanaf 9 juli 2015 opnieuw te zien in een digitaal gerestaureerde versie. Wij mogen in samenwerking met Lumière 2 vrijkaarten weggeven voor een vertoning naar keuze. Lees hier hoe je mee kan doen!

unnamed

Titel: La Meglio Gioventù
Regisseur: Marco Tullio Giordana
Scenario: Sandro Petraglia, Stefano Rulli
Cast: Luigi Lo Cascio, Alessio Boni, Jasmine Trinca en Fabrizio Gifuni
Genre: Drama
Speelduur: 383 min

 
 
 
 
 

Verhaal
La Meglio Gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie vanaf het einde van de jaren zestig tot vandaag. Nicola en Matteo zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich aan bij de politie.

De kleine en grote drama’s uit het leven van Matteo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenissen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden: de overstroming van Firenze, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalmatches van de Italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten, het terrorisme van de Rode Brigades, de Fiat-crisis…

Vanaf 9 juli zal La Meglio Gioventù gedurende de zomer te zien zijn in speciale vertoningen in theaters door het hele land. Onder andere in: Kriterion Amsterdam, The Movies Amsterdam, The Movies Dordrecht, Chassé Breda, Lux Nijmegen, Cinema Oostereiland Hoorn, Kijkhuis Leiden en Filmtheater Voorschoten.

filmstrip leeg

Om kans te maken op kaartjes voor La Meglio Gioventù vroegen we je om onze Facebook te liken en een privébericht te sturen. Dit hebben jullie in grote getale gedaan, maar er kan maar één winnaar zijn!

EN DE WINNAAR IS: Moniek Slootweg

Namens Filmhoek.nl willen wij de prijswinnaar van harte feliciteren met de prijs. Wij zullen deze z.s.m. naar jou toesturen. Heel veel plezier ermee. Tevens willen wij de andere kandidaten bedanken voor het meedoen.

Met vriendelijke groet

Redactie Filmhoek.nl

VUL IN EN DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a subject.
Please enter a message.