Tuintje in Mijn Hart is een ode aan Suriname

Tuintje in Mijn Hart is een ode aan Suriname

Het Nederlandse Farmhouse Film is momenteel druk bezig met het voorbereiden van een nieuwe film die zich afspeelt in Suriname; Tuintje in mijn Hart. Volgens de producent wordt het een multiculturele romantische comedy. De film wordt geregisseerd door Marc Waltman en het scenario komt van Lars Boom (Michiel de Ruyter, Toen was geluk heel gewoon).

[youtube JGsGAJIYDRo]

Waltman begint in maart met de opnames en noemt de film “een ode aan Suriname”. Volgens het Surinaamse blad United News vliegen de producenten, regisseur en de schrijver voor een week naar Suriname, om eerste verkennende gesprekken te voeren. De titel is afkomstig van de hit-single Mi rowsu van de Surinaamse zanger Damaru. De Nederlandse versie Tuintje in Mijn Hart werd een duet met Jan Smit.

Axel is een boeroe Surinamer die al 20 jaar in Nederland woont en volledig vernederlandst is, inclusief boerenkoolstamppot en AH Bonuskaart. Hij is drogist maar noemt zichzelf apotheker. Hij is getrouwd met een Hollandse en is al die tijd niet meer terug geweest naar zijn geboorteland. Als zijn moeder, die zes kinderen van verschillende vaders heeft, de familie bij elkaar roept met de Kerst omdat de winti dokter denkt dat ze anders niet meer lang te leven heeft, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus en tegenzin terug naar Suriname.

Tuintje in mijn Hart zal te zien zijn vanaf januari 2017.