Trailer en poster voor Dr. Martin Luther King, Jr. biopic Selma

hr_Selma_4

De trailer voor regisseur Ava DuVernay’s biopic over Dr. Martin Luther King, Jr., Selma, staat nu online. Tevens hebben we de nieuwe poster van de film.

Hoofdrollen zijn er voor David Oyelowo, Tom Wilkinson, Cuba Gooding Jr., Alessandro Nivola, Giovanni Ribisi Common, Carmen Ejogo, Lorraine Toussaint, Tim Roth en Oprah Winfrey.

[youtube x6t7vVTxaic]

In 1965 gold er in meerdere Amerikaanse staten geen stemrecht voor alle burgers. Onder de bezielde leiding van Dr. Martin Luther King Jr. kwam de burgerrechtenbeweging daartegen in opstand door een mars te organiseren van Selma naar Montgomery, steden in de zuidelijke staat Alabama. Deze tocht verliep – letterlijk – niet zonder slag of stoot. De gewelddadige beelden van mishandelde demonstranten zorgden ervoor dat hun boodschap van gelijkheid doordrong bij de massa, waardoor de eerdere onwillige president Lyndon B. Johnson alsnog met een wet over de brug kwam.

Selma wordt op 25 december in een klein aantal theaters in New York en Los Angeles uitgebracht. De maand erop zal de film een grotere release in de Amerikaanse bioscopen krijgen. In Nederland draait Selma vanaf 5 maart 2015 in de bioscopen.