Trailer Denial met Rachel Weisz

DenialHieronder zie je de trailer van de nieuwe dramafilm Denial. In de hoofdrol zien we Oscar-winnares Rachel Weisz (The Constant Gardener). Denial vertelt het waargebeurde verhaal van Deborah E. Lipstadt, een schrijfster en historicus die gedwongen werd haar naam te zuiveren nadat ze door een Holocaust-ontkenner werd aangeklaagd vanwege smaad.

[youtube yH7ktvUWaYo]

De film vertelt het verhaal van Deborah E. Lipstadt haar juridische strijd tegen David Irving om de historische waarheid. Hij beschuldigde haar van smaad toen ze hem beschuldigde van ontkenning van de Holocaust. In het Engelse rechtssysteem ligt de bewijslast bij de beschuldigde waardoor het aan Lipstadt en haar team was om de essentiële waarheid te bewijzen van plaatsvinden van de Holocaust.

Naast Weisz zijn er rollen voor Timothy Spall, Andrew Scott, Tom Wilkinson, Mark Gatiss en Harriet Walter. De regie is in handen van Mick Jackson en het scenario werd geschreven door David Hare op basis van Lipstadts boek History on Trial: My Day in Court with a Holocaust DenierDenial draait vanaf 30 september in de Amerikaanse bioscopen.