Top 10: Best betaalde acteurs

film-rolldd

Voor de derde keer staat Robert Downey Jr. bovenaan de lijst met best verdienende acteurs van Forbes. De Iron Man en Avengers acteur ontving afgelopen jaar ongeveer $80 miljoen. In 2014 en 2013 stond zijn naam ook bovenaan de lijstjes van Forbes. Hiermee laat hij Hollywood-sterren Vin Diesel, Bradley Cooper en Tom Cruise ver achter zich.

Opvallend is dat vier van de top 10 rijkste filmsterren niet uit Hollywood komen. China’s Jackie Chan en Bollywood sterren Amitabh Bachchan, Salman Khan en Akshay Kumar verdienen allemaal meer dan acteurs als Mark Wahlberg, Leonardo DiCaprio en Johnny Depp. Hieronder de complete lijst met grootverdieners, volgens Forbes.

B

1. Robert Downey Jr. ($80 miljoen)
robert-downey-jrRobert Downey jr. werd in 1993 genomineerd voor een Academy Award voor zijn hoofdrol in Chaplin en in 2009 voor zijn bijrol in Tropic Thunder. Hij won een BAFTA, meerdere Golden Globes en een Saturn Award. Verder is hij bekend van Iron Man en Avengers.

B
2. Jackie Chan ($50 miljoen)
jackie_chan_66795Jackie Chan is een acteur, stuntman, zanger en kungfu deskundige uit Hong Kong. Hij is gespecialiseerd in komische actiefilms met acrobatische stunts.

B
3. Vin Diesel ($47 miljoen)
vin-dieselVin Diesel maakte zijn debuut in een bijrol in de film Awakenings. Toen Diesel werd gevraagd door Steven Spielberg om auditie te doen voor Saving Private Ryan, kwam zijn carrière van de grond. Hij staat vooral bekend vanwege zijn rollen in The Chronicles of Riddick, de Fast & Furious franchise en Guardians of the Galaxy.
B
4. Bradley Cooper (41.5 miljoen)
bradley_cooper_35346Bradley Cooper maakte in 1999 zijn acteerdebuut in een aflevering van Sex and the City. Hij verwierf vervolgens vooral bekendheid door zijn rol in de serie Alias. Cooper werd in 2013 genomineerd voor zowel een Oscar, een Golden Globe als een BAFTA Award voor zijn hoofdrol in de romantische tragikomedie Silver Linings Playbook
B
5. Adam Sandler ($41 miljoen)
FILE - In this Sept. 6, 2014 file photo, actor Adam Sander smiles during a press conference for "Men, Women, and Children" at the 2014 Toronto International Film Festival in Toronto. Sandler has signed a deal with Netflix to star in and produce four films for the streaming service.  (AP Photo/The Canadian Press, Hannah Yoon, File)Adam Sandler ontving een kleine rol te bemachtigen bij The Cosby Show.  Saturday Night Live-producent Lorne Michaels vroeg hem vervolgens bij het programma te komen. Nadat hij van 1991-1995 meegedaan had schakelde hij over naar films. Hij is vooral bekend vanwege zijn rollen in komedies als Happy Gilmore, The Waterboy, The Wedding Singer, Big Daddy en Mr. Deeds. 
B
6. Tom Cruise ($40 miljoen)
Tom-Cruise3Tom Cruise brak door met de films Risky Business en All the Right Moves. Een echte superster werd hij met de films Top Gun en The Color of Money. In 1988 volgen Rain Man en Cocktail. In 1980 ontving hij zijn eerste Oscar-nominatie voor Born on the Fourth of July. Een van zijn bekendste rollen is die van Ethan Hunt in de Mission: Impossible franchise.
B
7. Amitabh Bachchan ($33.5 miljoen)
Amitabh BachchanAmitabh Bachchan, ook wel Big B genoemd, is één van de grotere acteurs in de Bollywood geschiedenis. In veertig jaar tijd heeft hij in meer dan 100 films gespeeld. In de jaren tachtig trok hij zich tijdelijk terug als acteur en richtte hij zich tot de politiek. In 2000 maakte hij een comeback als presentator van de spelshow Kaun Banega Crorepati, waarna hij ook weer in diverse Bollywood-films ging spelen.
B
8. Salman Khan ($33.5 miljoen)
Salman KhanSalman Kahn is een Indiase filmacteur, producer, televisiepresentator en filantroop. In 1988 maakte hij zijn filmdebuut in Biwi Ho To Aisi. Daarna vertolkte hij rollen in onder meer Saajan, Hum Aapke Hain Koun..! en Hum Saath Saath Hain.
B
9. Akshay Kumar ($32.5 miljoen)
Akshay KumarAkshay Kumar is een populaire Bollywood acteur. Zijn eerste film was Sugandh. Later speelde hij de hoofdrol in diverse Khiladi-films, een Indiaas equivalent van James Bond. Kumar is niet alleen een acteur, maar zingt en danst ook. De Indiase regering heeft hem onderscheiden met de Padma Shri voor zijn bijdrage aan de Indiase film industrie.
B
10. Mark Wahlberg ($32 miljoen)
mark-wahlberg-workoutMark Wahlberg is een Amerikaans filmacteur, zanger en filmproducent. Hij won een BAFTA Award (Entourage) en een National Board of Review Award (The Departed). In 2007 werd hij genomineerd voor een Academy Award en een Golden Globe voor zijn rol in The Departed.
B

Het vervolg van de lijst ziet er als volgt uit:

11. Dwayne Johnson: $31.5 miljoen

12. Johnny Depp: $30 miljoen

13. Leonardo DiCaprio: $29 miljoen

14. Channing Tatum: $29 miljoen

15. Chris Hemsworth: $27 miljoen

15. Daniel Craig: $27 miljoen