Tom Holland als jonge Nathan Drake in Uncharted

Tom Holland als jonge Nathan Drake in UnchartedDeadline meldt dat Tom Holland (Spider-Man: Homecoming) te zien zal zijn als jonge Nathan Drake in een Uncharted-film. De film wordt een prequel op de games, en is geïnspireerd op een deel van Uncharted 3: Drake’s Deception. In dat deel komt de jonge dief voor het eerst zijn partner-in-crime Victor Sullivan tegen, waarmee de gebeurtenissen van vrijwel de hele gamefranchise opgezet zijn.

Uncharted wordt geregisseerd door Shawn Levy, die zich baseert op een nog te schrijven scenario. Wie dat schrijft is nog niet bekend. Eerder waagden Mark Boal (The Hurt Locker, Zero Dark Thirty), Oscar-genomineerd scenarist en regisseur David O. Russell, Doctor Strange-schrijvers Thomas Dean Donnelly en Joshua Oppenheimer, Safe House’s David Guggenheim en Joe Carnahan zich hieraan.

De gamefranchise Uncharted werd gelanceerd met Uncharted: Drake’s Fortune. Daarin worden een nakomeling van ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake gevolgd, Nathan Drake. Hij gelooft dat hij weet waar de legendarische Zuid-Amerikaanse stad El Dorado ligt. De zoektocht brengt hem in conflict met onder meer Nazi’s en Spanjaarden. Er verschenen drie vervolgen, waarvan het laatste, A Thief’s End, in mei 2016 verscheen. Een stand-alone uitbreiding, The Lost Legacy, zal later dit jaar verschijnen.