The Hunger Games: Catching Fire op #1 aan Box Office

The Hunger Games: Catching Fire

Liongate’s The Hunger Games: Catching Fire heeft het meeste opbracht aan de Amerikaanse box office in 2013. De film wist $409.4 miljoen in het laatje te brengen in slechts de eerste 49 dagen nadat deze in de bioscoop verscheen. Iron Man 3 wist in totaal ‘slechts’ $409 miljoen op te brengen, waardoor The Hunger Games: Catching Fire deze film net verslagen heeft. Iron Man 3 staat wereldwijd echter ver bovenaan met een opbrengst van $1.215 miljard.

Catching Fire, welke records heeft verbroken met het grootste openingsweekend in november ooit ($158.1 miljoen), is al de 13de best verdienende film in Amerika in de geschiedenis van film. Deze verdiende meer dan de eerste The Hunger Games film, welke $408 miljoen opbracht bij de Amerikaanse kassa’s. Afgelopen dinsdag werd deze vijfde in de ranklijst van films welke het snelst de $400 miljoen grens overschreden.

De volgende twee vervolgen van The Hunger Games franchise, The Hunger Games: Mockingjay Part I en The Hunger Games: Mockingjay Part 2, zijn momenteel in productie en worden respectievelijk op 21 november 2014 en 20 november 2015 uitgebracht.