Terrence Malick aangeklaagd om Voyage of Time

Terrence Malick aangeklaagd om Voyage of Time

Terrence Malick (The Thin Red Line, The New World, Tree of Life) is aangeklaagd door zijn investeerders vanwege Voyage of Time. De film moest laten zien hoe de Aarde ontstaan is, maar de regisseur heeft al zo lang niks gedaan met het project, dat ze het wachten zat zijn. Volgens de aanklacht heeft hij het project, dat hij ooit een van zijn grootste dromen noemde, links laten liggen. Bij investeerders haalde hij 3,3 miljoen dollar op om de film te kunnen maken. Zij eisen nu dus het geld, intellectueel eigendom en verloren winsten op.

Malick zou eigenlijk twee 45-minuten durende IMAX films, en een 90 tot 150 minuten durende feature film versie regisseren. Daarin zou hij gebeurtenissen van onze kosmische geschiedenis, de staat van de aarde nu en de toekomst laten zien.

De regisseur staat er niet om bekend voortvarend te werk te gaan. Tot nu toe regisseerde hij slechts zes films. De regisseur zou te zeer afgeleid zijn geweest volgens de aanklacht. Hij stak zijn energie in vier andere films de afgelopen vijf jaar.

Verder vertelden de investeerders dat in 2012, toen de deadline voor de drie films dichterbij kwam, Malick meer geld wilde en meer tijd. In ruil daarvoor wilden de investeerders de toezegging dat hij de film zou gaan maken, maar Malick weigerde. De investeerders geloven volgens de aanklacht dan ook dat ”het geld samengevoegd is met andere investeringen voor de productie van andere films door Malick.”

Malick zelf wilde niet reageren op de aanklacht, al stelt Maura Wogan, die het productiehuis van Malick vertegenwoordigt, Sycamore, dat de claims van de investeerders niet kloppen.