Teaser poster Saving Mr. Banks

Bekijk hieronder de teaser poster van de nieuwe Disneyfilm Saving Mr. Banks, met hele herkenbare schaduwen op de grond.

Saving Mr. Banks

De film heeft in de hoofdrollen Emma Thompson als Mary Poppins schrijfster P.L. Travers en Tom Hanks als Walt Disney. Saving Mr. Banks is te zien vanaf 13 december. Saving Mr. Banks vertelt hoe Walt Disney (Hanks) en Mary Poppins schrijfster P.L. Travers (Thompson) samen tot de uiteindelijke film adaptatie zijn gekomen, na 20 jaar vol problemen.

[youtube a5kYmrjongg]

Toen Walt Disney’s dochters bleven zeuren dat hij een film moest maken van hun favoriete boek, P.L. Travers’ Mary Poppins, maakt hij hen een belofte; één waarvan hij niet wist dat het 20 jaar zou duren om deze te verwezenlijken. Om de rechten te verkrijgen moet Walt het opnemen tegen een chagrijnige, onbuigzame schrijfster wie totaal geen intentie heeft om haar geliefde magische nanny te verkopen aan Hollywood. Maar wanneer de boekverkoop begint te stoppen en ze in geldproblemen komt, besluit Travers tegen gaar zin in om naar Los Angeles te gaan en te horen wat Disney’s plannen zijn voor de adaptatie.

Voor die twee weken in 1961 trekt Walt Disney alles uit de kast, zoals storyboards en songs van de talentvolle Sherman brothers. Maar de prikkelbare schrijfster hapt niet. Hij begint hopeloos toe te kijken wanneer de rechten verder en verder weg lijken te raken. Het is enkel wanneer hij komt met verhalen uit zijn eigen kindertijd dat Walt ontdekt wat de geesten zijn die haar najagen, en samen maken ze uiteindelijk een van de meest geliefde films aller tijden, Mary Poppins.