Superman Extended Cut komt eindelijk naar Blu-ray

Superman Extended Cut komt eindelijk naar Blu-ray

Richard Donner’s klassieke superheldenfilm Superman (1978) krijgt een nieuwe uitgave op Blu-ray. Het gaat hier om om de extended cut van de film. De originele bioscoopuitgave was 143 minuten lang, en de director’s cut 151 minuten. Superman: The Movie Extended Cut duurt maar liefst 188 minuten. Deze versie is speciaal voor tv-uitzendingen gemaakt, en werd oorspronkelijk verdeeld over twee avonden uitgezonden. De meeste jonge fans hebben deze versie waarschijnlijk nog nooit gezien. Eerdere uitgaves op videoband, LaserDisc en later ook DVD waren vaak bewerkte versies van de bioscoopuitgave.

Volgens een artikel van We Got This Covered is Warner Bros. van plan om zowel de Extended Cut als de Special Edition Directors Cut uit 2000 in een twee disc set uit te brengen. Daarnaast zal de uitgave ook veel extra’s bevatten. Denk hierbij aan commentaar van regisseur Richard Donner en consultant Tom Mankiewicz. Ook krijg je drie documentaires hierbij in: Taking Flight: The Development of Superman, Making Superman: Filming the Legend en The Magic Behind the Cape. Tenslotte heb je ook screentests, verwijderde scenes en een track met alleen muziek.

Superman Extended Cut komt eindelijk naar Blu-ray 2

In Superman zien we Christopher Reeve in de rol van Clark Kent. Dit was de eerste live-action vertolking van het personage sinds George Reeves de rol speelde in een jaren 50 tv-serie. Voor zijn tijd was de film baanbrekend. Het was een commercieel en kritisch succes, en zou een template vormen voor moderne superheldenfilms. Er is nog geen datum vrijgegeven voor deze nieuwe uitgave.