Wie is de machtigste superheld?

Studenten onderzoek: wie is de machtigste superheld?

Wie is de machtigste superheld? Wie zou er winnen in een gevecht tussen Batman en Superman? En wat gebeurt er als Captain America het tegen Ironman zou opnemen? Dat wij dit jaar nog massaal de films daarover bezochten wijst erop dat die vragen veel van ons bezighouden. Met zoveel machtige superhelden in de media is het moeilijk om te bepalen wie de aller sterkste is. Kan het antwoord enkel op arbitraire wijze bepaald worden door de schrijvers of is er een manier om het wetenschappelijk te meten?

De Universiteit van Leicester gaf zijn studenten de opdracht om een methode te ontwikkelen voor het bepalen van de machtigste superheld. Gekeken werd naar hoe goed de helden voorzien zijn voor hun strijd. Na een onderzoek van 7 jaar verschenen de resultaten. De absolute nummer 1 is niemand minder dan Superman, die vooral hoog scoort vanwege zijn verschillende superkrachten. Hij wordt gevolgd door Wolverine, met zijn vermogen om versneld te genezen. Op de derde plaats staat Mystique, die haar eigen genen kan manipuleren om elke vorm aan te nemen. Batman staat ook hoog in de lijst, ondanks het feit dat hij de ‘slechts uitgeruste superheld werd genoemd’. Men wees er onder anderen op dat de snelheid waarmee hij door de lucht zweeft met zijn cape fataal zou kunnen zijn bij het landen. Bekijk hieronder de top 10 van¬†machtigste superhelden!

Top 10
1) Superman
2) Wolverine
3) Mystique
4) Thor
5) The Flash
6) Spider-Man
7) Batman
8) The Lizard
9) Iron Man
10) Silver Surfer

Hoewel dit onderzoek werd gehouden in een Engelse universiteit is er alleen gelet op Amerikaanse superhelden van DC en Marvel. Engeland staat weliswaar niet bekend om zijn superhelden comics, maar ook dat land kent een lange geschiedenis van fictieve helden met uitzonderlijke vaardigheden. Denk hierbij aan Biggles, V, Koning Arthur, James Bond, Harry Potter, Robin Hood en Bananaman. Wat voor buitenlandse superhelden of helden van eigen bodem zou jij aan jouw lijst toevoegen? Lees hier het complete onderzoek.