Steven Spielberg verfilmt Roald Dahl’s De GVR

De GVR

Steven Spielberg heeft zijn zinnen gezet op een verfilming van Roald Dahl’s The Big Friendly Giant / De Grote Vriendelijke Reus. De GVR werd in 1989 al eens verfilmd, maar toen als animatiefilm. Spielberg is van plan om er een speelfilm van te maken met acteurs.

Het boek gaat over het weesmeisje Sophie dat ontvoerd wordt door een zachtaardige reus. Samen verzinnen ze een plan om de wereld te redden van mensen etende reuzen. Even beroemd als het verhaal zijn de tekeningen van Quentin Blake waarmee het geïllustreerd werd.

In 2012 liet producent Kathleen Kennedy al vallen dat het project gemaakt zou worden door Dreamworks. Het project was klaar om gemaakt te worden, maar er was indertijd nog geen regisseur ingehuurd. Melissa Mathison (E.T.) schreef het script voor The BFG. Frank Marshall produceert en John Madden en Michael Siegel zullen fungeren als uitvoerend producenten.

Spielberg zou volgend jaar aan de film willen beginnen. In 2016 zou hij in de bioscoop moeten uitkomen. De regisseur heeft eerst nog een ander project, een Koude Oorlog-film met Tom Hanks in de hoofdrol.