Stan Lee heeft toch een cameo in Guardians of the Galaxy

Stan Lee heeft toch een cameo in Guardians of the Galaxy

Begin dit jaar leerden we dat Stan Lee, de man achter zoveel verschillende Marvel-comics, geen cameo zou hebben in Guardians of the Galaxy. Hij zou niet te zien zijn omdat hij de comic niet zelf bedacht had. Toch lijkt hij van gedachte veranderd te zijn en heeft hij toch een cameo opgenomen. Hij liet over de opnames weten:

“I did, already. I can’t tell you what it is, but I can tell you I do not understand what it was or why I did it. It has me with a girl — a very pretty girl — that’s all I can tell you.”

De aanwezigheid van Stan Lee in verschillende comic-films, zoals The Avengers, The Amazing Spider-Man en Iron Man is een langlopende traditie bij Marvel Studios-verfilmingen. Lee zal waarschijnlijk van gedachten veranderd zijn omdat hij samen met Jack Kirby en Dick Ayers werkte aan het personage Groot.

In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.

Guardians of the Galaxy wordt geregisseerd door James Gunn. Het script is geschreven door Nicole Perlman. Hoofdrollen zijn er voor Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Vin Diesel, Bradley Cooper, Lee Pace, Michael Rooker, Karen Gillan, Djimon Hounsou, John C. Reilly, Glenn Close, en Benicio del Toro. De film draait vanaf  14 augustus 2014 in de bioscoop.