Sandra Bullock wil rol in Annie

Sandra Bullock

Sandra Bullock is de tot op heden laatste naam die verbonden wordt aan Sony Pictures‘ Annie. The Hollywood Reporter vermeldt dat de actrice in onderhandelingen is om het hoofd van Annie’s tehuis, Miss Hattigan, te spelen. Sandra Bullock zou zich voegen bij namen als Quvenzhané Wallis en Jamie Foxx.

2014, New York. Annie is een jong en gelukkig pleegkind. Oorspronkelijk als baby achtergelaten door haar ouders, met de belofte dat ze op een dag terug zouden komen, heeft ze een zwaar leven bij haar pleegmoeder Miss Hannigan. Maar alles verandert wanneer de burgemeesterskandidaat Will Stacks haar onder zijn hoede neemt. Hij gelooft dat hij haar beschermengel is, maar Annie denkt hier zelf heel anders over.

Wellicht is het verhaal beter bekend van de Broadway show uit 1977, met de bekende liedjes “Tomorrow” en “It’s the Hard-Knock Life”. Het verhaal is geschreven door Thomas Meehan, muziek door Charles Strouse en de liedteksten door Martin Charnin. De voorstelling is tweemaal geadapteerd voor het witte doek, in 1982 door John Huston en in 1999 als een televisie Disney-film.

Annie wordt geproduceerd door James Lassiter, Jada Pinkett Smith en Will Smith via hun Overbrook Entertainment productiebedrijf, en door Shawn ‘Jay Z’ Carter, Jay Brown en Tyran ‘Ty Ty’ Smith via Marcy Media. Will Gluck zal het script herzien, welke origineel geschreven is door Emma Thompson en herschreven door Aline Brosh McKenna.