Sam Mendes in gesprek voor Disney’s live action Pinocchio

Sam Mendes in gesprek voor Disney’s live action PinocchioAcademy Award-winnende regisseur Sam Mendes (American Beauty, SPECTRE) is in gesprek voor de regie voor de aankomende live action Pinocchio film voor Disney. Dit meldt Deadline.

De originele Disney-film is gebaseerd op het boek The Adventures Of Pinocchio uit 1883 van Carlo Collodi. Pinocchio was voor het eerst te zien in 1940 en won Academy Awards. De film draait om de houten pop, die ervan droomt een echt jongetje te worden, de relatie tussen en vader en zoon, de gevolgen van liegen en het maken van verhalen – en leven – in een sprookjeswereld.

Disney heeft de afgelopen tijd veel succes met hun live-action versies van hun animatie klassiekers. Beauty and the Beast, Cinderella en The Jungle Book deden het erg goed aan de box office. Daarnaast kunnen we ons nog verheugen op The Lion King geregisseerd door Jon Favreau en Dumbo geregisseerd door Tim Burton. Tevens heeft de studio ook verfilmingen aangekondigd van The Little Mermaid, Aladdin, Mulan en een Cruella De Vil film.