Nieuwe RoboCop featurette

RoboCop

Sony Pictures heeft een nieuwe featurette vrijgegeven voor RoboCop. Deze kun je hieronder bekijken. De film is een remake van de gelijknamige film uit 1987 van Paul Verhoeven. In de featurette vertelt acteur Joel Kinnaman over de technologie in de film. Natuurlijk zijn man/machine hybrides nog niet iets wat we snel kunnen verwachten, maar Kinnaman vertelt wel dat veel ven de technologie in de film niet zo ver weg meer is van de werkelijkheid. Jackie Earle Haley vertelt verder over het gebruik van drones in de film, zoals in het leger steeds meer wordt gedaan. Daarnaast vertellen José Padilha en een aantal futuristen over de technologische doorbraken in de film die vergelijkbaar zijn met de echte wereld.

[youtube 3Bfga5fct68]

[youtube dZYPGmV568o]

Het is 2029. Het bedrijf OmniCorp staat aan de basis van robottechnologieën. Hun robots winnen over de hele wereld oorlogen voor de Verenigde Staten en nu wil het bedrijf de technologie ook in eigen land gaan gebruiken. Als Alex Murphy, een vader en politieagent, in Detroit neergeschoten wordt, blijkt hij het perfecte proefkonijn te zijn voor OmniCorp. Murphy wordt tot een half mens, half robot gemaakt, en is al snel weer in staat over de straten van de stad te lopen. Daar moet hij uitdagingen het hoofd bieden die hij als ‘gewone’ man nog nooit eerder had meegemaakt.

De regie is in handen van de vrijwel onbekende José Padilha. Hoofdrollen zijn er voor Joel Kinnaman, Gary Oldman, Michael Keaton, Abbie Cornish, Jackie Earle Haley, Michael K. Williams, Jennifer Ehle, Jay Baruchel, Marianne Jean-Baptiste en Samuel L. Jackson. RoboCop draait vanaf 13 februari 2014 in de Nederlandse bioscoop.