Rob Letterman regisseert live-action Detective Pikachu

Detective PikachuLegendary Entertainment heeft aangekondigd dat Rob Letterman de regie op zich zal nemen van de live-action Detective Pikachu film. Letterman regisseerde eerder Goosebumps, Monsters vs. Aliens en Shark Tale. Het scenario wordt geschreven door Nicole Perlman en Alex Hirsch.

Detective Pikachu is de eerste live-action film in de Pokémon-franchise. De film wordt gebaseerd op Detective Pikachu, een nieuw personage en nieuw verhaal in de franchise. Het personage was voor het eerst te zien in een Japans spel die eerder dit jaar voor de Nintendo 3DS verscheen. Hierin wordt het gele beestje als detective slim en eigenzinnig weggezet.

Het getrouwtrek voor de rechten van de Pokémon live action film zijn al een tijdje aan de gang, maar door de hype en de duizelingwekkende cijfers van Pokémon GO, werd dit vuurtje nog eens aangewakkerd. De productie moet volgend jaar al van start gaan en men heeft het project op een fast track gezet. De franchise stamt uit 1996 en begon als spelletje voor de gameboy. Ondertussen zijn er veel meer spellen gemaakt, zijn er verzamelkaartjes gelanceerd en een animatieserie die al 19 seizoenen loopt.

[youtube Y9j9RWkPstc]