Regisseur gevonden voor Pete’s Dragon

Pete's Dragon

Eerder kregen we te horen dat de live-action animatiefilm Pete’s Dragon (Peter en de Draak, 1977) een make-over krijgt. Walt Disney heeft nu een regisseur gevonden in David Lowery (Ain’t Them Bodies Saints). Lowery was al betrokken als scriptschrijver, samen met Toby Halbrooks.

De versie uit 1977, waarvan de filmmuziek werd genomineerd voor twee Oscars, had een kinderlijk en muzikaal insteek. Disney is momenteel bezig om veel van hun eerdere films te vertalen naar nieuwe films of live-action versies van hun geliefde animatiefilms (Alice in Wonderland (2010), Oz the Great and Powerful (2013) en Maleficent (2014)). Verwacht wordt dat de nieuwe Pete’s Dragon wat donkerder van aard is.

Het verhaal speelt zich af in het begin van de 20e eeuw. Pete, een weesjongen, vlucht weg bij zijn adoptiefamilie, de Gogans, omdat ze hem behandelen als een slaaf. De matriarch van de familie, Lena, opent de jacht op hem samen met haar zonen. Peter krijgt echter hulp van Elliott, een groene draak, die zich naar believen zichtbaar en onzichtbaar kan maken.