Regisseert Bill Condon Beauty and the Beast film?

Regisseert Bill Condon Beauty and the Beast film?

Na het succesvolle Alice in Wonderland en Maleficent, gaat Disney verder met het adapteren van hun bekende animatie sprookjes tot live action films. Nu is er een regisseur gevonden voor de adaptatie van Beauty and the Beast. Twilight-regisseur Bill Condon zal de film hoogstwaarschijnlijk gaan regisseren. Of de film een muzikale adaptatie zal zijn is nog onbekend. Wel is het opvallen dat Condon, die eerder werkte aan Chicago en Dreamgirls, is ingehuurd. Het scenario van de film wordt geschreven door Evan Spiliotopoulos

Het traditionele sprookje stamt uit de achttiende eeuw en is geschreven door Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve. In het sprookje ontmoet het jonge meisje Belle iemand die op het eerste gezicht een monster lijkt, maar al snel blijkt er meer achter de monsterlijkheid te zitten dan gedacht.

Het is de derde live action film die Disney in de planning geeft. Er wordt op dit moment werk gemaakt van The Jungle Book en Cruella. Tevens zal vanaf volgend jaar de verfilming van Cinderella te zien zijn.