Prijsvraag La Meglio Gioventù – Beëindigd

B

Voor een compleet overzicht van alle prijsvragen kijk je HIER.

La Meglio Gioventù is, 12 jaar na het daverende bioscoopsucces, vanaf 9 juli 2015 opnieuw te zien in een digitaal gerestaureerde versie. Wij mogen in samenwerking met Lumière 2 vrijkaarten weggeven voor een vertoning naar keuze. Lees hier hoe je mee kan doen!

unnamed

Titel: La Meglio Gioventù
Regisseur: Marco Tullio Giordana
Scenario: Sandro Petraglia, Stefano Rulli
Cast: Luigi Lo Cascio, Alessio Boni, Jasmine Trinca en Fabrizio Gifuni
Genre: Drama
Speelduur: 383 min

 
 
 
 
 

Verhaal
La Meglio Gioventù vertelt het verhaal van een Italiaanse familie vanaf het einde van de jaren zestig tot vandaag. Nicola en Matteo zijn twee broers die aanvankelijk dezelfde dromen, boeken en vriendschappen delen. Wanneer ze Giorgia ontmoeten, een jong meisje dat lijdt aan psychische stoornissen, neemt hun toekomst noodgedwongen een andere wending. Nicola beslist psychiater te worden, Matteo geeft zijn studies op en meldt zich aan bij de politie.

De kleine en grote drama’s uit het leven van Matteo, Nicola en hun familie lopen parallel met gebeurtenissen die de recente Italiaanse geschiedenis tekenden: de overstroming van Firenze, het gevecht tegen de Siciliaanse maffia, de grote voetbalmatches van de Italiaanse nationale ploeg, de studentenprotesten, het terrorisme van de Rode Brigades, de Fiat-crisis…

Vanaf 9 juli zal La Meglio Gioventù gedurende de zomer te zien zijn in speciale vertoningen in theaters door het hele land. Onder andere in: Kriterion Amsterdam, The Movies Amsterdam, The Movies Dordrecht, Chassé Breda, Lux Nijmegen, Cinema Oostereiland Hoorn, Kijkhuis Leiden en Filmtheater Voorschoten.

filmstrip leeg

Wij mogen 1×2 vrijkaarten van La Meglio Gioventù weggeven. Wil jij kans maken? Like dan simpelweg onze Facebook-pagina en stuur daar een privébericht met je gegevens ovv Prijsvraag La Meglio Gioventù. Uit alle aanmeldingen zullen de gelukkige winnaars worden getrokken. Meedoen aan deze actie kan tot 12 juli aanstaande.

Mocht je ook interesse hebben in televisieseries, like dan ook onze zuster-pagina TeeVeehoek.nl!

[youtube T3zSYeAUDS8]

Voorwaarden prijsvraag:
– Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
– De winnaar zal via E-mail bericht worden voor verdere afwikkeling.
– Per E-mailadres kan slechts één keer worden deelgenomen.
– Het door u opgegeven E-mailadres zal NOOIT aan derden worden vrijgegeven.

VUL IN EN DOE MEE MET DE PRIJSVRAAG

Please enter your name.
Please enter a valid email.
Please enter a subject.
Please enter a message.