Première afstudeerfilm Onderbeds

Onlangs is de korte film Onderbeds in première gegaan te Cinemec in Utrecht. Dit project was de afstudeerfilm van Robin de Ridder en Kim van Schooten.

Onderbeds logo filmhoek

Onderbeds vertelt het verhaal van Noa, een meisje van 9 wiens leven wordt bepaald door haar saaie, burgerlijke ouders. De enigen die haar wel begrijpen zijn de drie monsters onder haar bed.

Zij zijn aangesloten bij de Associatie Voor Bedmonsters Die Niet Meer Eng Willen Zijn. Ze halen Noa elke nacht op om avonturen te beleven in de onderbedse wereld die er iedere nacht anders uitziet. Hier heeft Noa een compleet zwembad voor zichzelf, komt ze in aanraking met schaduwdraken en praat ze meer dan dat ze thuis ooit gedaan heeft. Alles gaat van een leien dakje, totdat ze in de bovenbedse wereld op avontuur gaan.

De cast heeft namen als Liz Vergeer, Dorien Haan, Bjorne Willemsen, Vincent Leloux, Patrick Maijer en Nisse Eimers. De regie lag bij Robin de Ridder, het scenario kwam van Marlies Smeenge en de productie was in handen van Kim van Schooten.

Het is nog niet bekend of er nog meer vertoningen zullen komen. Daarvoor is het raadzaam om de website in de gaten te houden.