Première Need for Speed | Duurste file ooit op de A12

Need for Speed

Zaterdagmiddag 8 maart kwamen er maar liefst 200 van de snelste sportauto’s over de A12 voorbij in de duurste file in Nederland ooit. De stoet auto’s eindigde bij CineMec Ede, waar de eigenaren van de sportauto’s een speciale vertoning van de actiefilm Need for Speed bijwoonden. Onder de eigenaren waren ook DJ’s Afrojack en Nicky Romero aanwezig. Onder de ruim 200 sportauto’s bevonden zich exclusieve auto’s als een Bugatti Veyron en een Ferrari 458 Speciale, maar ook een groot aantal Porsches, McLaren’s, Maserati’s en Ford Mustangs, goed voor enkele miljoenen euro’s. Hiermee was het de duurste file ooit in Nederland.

Filmhoek.nl was hierbij aanwezig en maakte onderstaande reportage.

[youtube tJy2TeyzBJY]

naamloos

Over de film
Het verhaal laat een bijna onmogelijke race door de Verenigde Staten zien. Deze begint als een wraakmissie, maar verandert langzaam in een missie van verlossing. Tobey Marshall (Paul) werkt samen met zijn team aan muscle cars. Na enige twijfels besluit hij samen te werken met de arrogante ex-NASCAR racer Dino Brewster (Cooper). Als een gigantische deal met autohandelaar Julia Ponet (Poots) dichtbij lijkt te zijn, vindt er een grote straatrace plaats. Die gaat compleet mis, waarop Dino Tobey de schuld krijgt van doodslag. Na twee jaar gevangenisstraf wil Tobey wraaknemen en besluit hij het tegen Dino op te nemen in de ‘De Leon’ race. Om op tijd daar te komen, moet Tobey niet alleen de politie ontwijken, maar van de ene naar de andere kust rijden.

De film wordt geregisseerd door Scott Waugh en het scenario is geschreven door George Gatins. De cast bevat namen als Aaron Paul, Imogen Poots, Dominic Cooper, Ramon Rodriguez, Rami Malek, Harrison Gilbertson, Scott ‘Kid Cudi’ Mescudi, Michael Keaton en Dakota Johnson. Need for Speed is vanaf 13 maart 2014 te zien in de Nederlandse bioscopen.