Piraterij kost streamers $52 miljard

Piraterij kost streamers $52 miljardDe kosten van piraterij voor Netflix, Amazon en hun streaming collega’s zullen boven de $52 miljard uitstijgen tussen 2016 en 2022. Het verlies bestaat uit het misgelopen inkomsten uit de abonnementsvormen en advertenties. Dit werd geschreven in een nieuw vrijgegeven onderzoek. Digital TV Research heeft een rapport vrijgegeven over een onderzoek naar de impact van piraterij op streamingservices in 138 landen. De conclusie is best indrukwekkend, als je kijkt naar de miljarden omzetverlies die door de illegale praktijken wordt misgelopen.

Een pluspunt is dat steeds meer mensen uiteindelijk wel kiezen voor een legale betaalde toegang tot een of meer van de streamingservices. Er is namelijk een omslag als wat betreft de verhouding opbrengst en verlies. Voor 2013 was het verlies groter dan de opbrengst, maar verleden jaar zou er $37 miljard aan inkomsten zijn geweest, tegen $26,7 miljard verlies. Volgend jaar wordt een opbrengst verwacht van $55,5 miljard, met een geschat verlies van $37,4 miljard door piraterij.

Simon Murray, hoofdanalist bij Digital TV Research:

“Piracy will never be eradicated. However, it is not all bad news. Piracy growth rates will decelerate as more effective government action is taken and as the benefits of legal choices become more apparent. Legitimate revenues from OTT TV episodes and movie overtook online piracy losses as far back as 2013. The gap between the two measures is widening.”

Komende periode zal de Aziatisch-Pacifische regio uitgroeien tot de regio waar het meest piraterij plaatsvindt. Dit is tot op heden nog Noord-Amerika. Ook in landen als Brazilië, India, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea en Mexico wordt veel illegaal materiaal verspreid.