Pinewood Studios opent The Roger Moore Stage

Pinewood Studios opent The Roger Moore StageEén dag na zijn 90-jarige verjaardag eert Pinewood Studios, Roger Moore met zijn eigen studio op het terrein vlakbij Londen. Moore overleed eerder dit jaar op 89 jarige leeftijd.

De Pinewood Studios zijn al sinds het begin van de historie de thuisbasis van James Bond-films. Naast The Roger Moore Stage is ook de 007-stage al jaren te vinden op het terrein. Ter ere van zijn impact op de filmwereld, was er vandaag een speciale herdenking georganiseerd bij Pinewood. De locatie was voorzien van kenmerkende attributen, zoals de Lotus uit The Spy Who Loved Me. Naast familieleden was ook Michael Caine, een goede vriend van Moore, aanwezig op de herdenking.

De acteur werd op 14 oktober 1927 geboren in London. Voordat hij met acteren begon had Moore verschillende baantjes, waaronder het zijn van Model. Hij maakt zijn speelfilmdebuut met een figuranten rol  in Caesar and Cleopatra (1945). Het meeste bekendheid verkreeg hij door zijn rol als Bond in maar liefst 7 films, waaronder The Man with the Golden Gun en Live and Let Die. Moore heeft vaak samengewerkt met regisseur Guy Hamilton