Pierce Brosnan in controversiële reclamespot

Pierce Brosnan, voormalig vertolker van James Bond, heeft in de India flink wat commotie veroorzaakt. De acteur speelde namelijk de hoofdrol in een reclamespotje voor Pan Bahar, een merk kauwtabak.

Pierce Brosnan teleurgesteld in SPECTRE

In dit spotje zien we Brosnan als een figuur die doet denken aan James Bond. Hij doet daarbij enkele dingen die te maken het met de geheime agent: rijden in een dure auto, flirten met mooie vrouwen en vechten met ninja’s. Daarnaast komt het potje Pan Bahar steeds terug.

Veel mensen in India waren niet te spreken over de spectaculaire reclamestunt. Het merk zou namelijk gebruik maken van ingrediënten die verslavend en gevaarlijk zijn. Vandaar dat er in het land veel champagnes lopen tegen de verkoop van zulke producten. Het bedrijf achter Pan Bahar heeft onlangs gereageerd op de beschuldigingen:

“We are the oldest brand of mouth freshener in India and we don’t produce either gutka or pan masala. But after the 1990s when gutka flooded the market, all mouth freshener products also got a bad name, We are trying to change that perception and this is a first step.”

Aldus een woordvoerder. Hieronder kun je enkele Tweets bekijken van mensen die de spot dreven met Pierce Brosnan en zijn deelname aan de commercial.

pierce-brosnan-twitter-2  pierce-brosnan-twitter

pierce-brosnan-twitter-1

_91559047_cfc16fe2-a918-416c-a32c-1a2fe8f2e98e