Overlook Hotel prequel van The Shining in de maak

dam9muxf3qd00kwv8qo6

 The Shining is een van de meest succesvolle verhalen van Stephen King. Na een succesvolle verfilming en een miniserie heeft The Shining zijn plek verdiend in de populaire cultuur. Denk aan uitspraken als “Here’s Johnny”. Voor de die hard fans is het een film waar niemand aan mag komen. Maar achter de schermen is James Vanderbilt (regisseur Truth) bezig met een prequel, genaamd Overlook Hotel. De film zal geproduceerd worden door Vanderbilt en geregisseerd door Mark Romanek (One Hour Photo). Het verhaal is gebaseerd op het proloog van het boek The Shining.

Het proloog is door de uitgevers uit het boek geknipt voor  de uitgave in  1977. Volgens de site Bloody Disgusting zijn er een aantal details boven water gekomen. De film zou het verhaal vertellen over het ontstaan van de Overlook Hotel, door de ogen van de eerste eigenaar Bob T Watson. Watson was een groot crimineel rond het begin van de twintigste eeuw. In een interview vertelt Vanderbilt over zijn keuzes voor regisseur:

“You want a real filmmaker like Mark doing it… Honestly I think people will really be excited about it, because it’s not like ’20 Years Before The Shining!’ I don’t want to give too much away about the story but the way Glen cracked it and the way Mark has sort of cracked it, it’s completely it’s own film, which I think is super smart. It’s not like, ‘When Scatman Crothers was young, he…’ it’s not that.”

Op het ogenblik zijn er nog geen details bekend over de start van de productie en ook geen release datum. Een leuk volgend project zou Doctor Sleep zijn. Doctor Sleep is het vervolg op The Shinning dat in 2014 als boek uitkwam.