Over Ons…

Share Button

Over Ons

Filmhoek.nl is het meest complete én snelste online filmmagazine voor de nieuwsgierige filmbezoeker. Filmhoek.nl brengt dagelijks informatie en nieuws over film en natuurlijk zijn er de eigenzinnige recensies van nieuwe bioscoopfilms. Daarnaast biedt Filmhoek.nl een platform voor beginnende schrijvers in de vorm van gastrecensies. Verder faciliteren wij prijsvragen i.s.m. diverse filmdistributeurs en hebben we een aparte blogpagina met als onderwerp film in het algemeen. Op deze pagina lees je meer over de personen achter Filmhoek.nl

182930_471633506250816_1193399055_n

In juni 2012 startte Peter Solvani een Facebook-pagina onder de naam Solvi’s Filmhoek, om zijn liefde voor film te uiten door middel van het recenseren van films. In de maanden die daarop volgden heeft hij samen met Glenn Abbink Filmhoek.nl opgericht. Om dit mogelijk te maken hebben ze zowel de Facebook-pagina als de website onder handen genomen! Door de snelle groei is enkele maanden later Immy Verdonschot aangetrokken om ondersteuning te bieden met het schrijven van recensies en blogs. Na het schrijven van een aantal gastrecensies werden Sandro Algra Barradas, Martijn Pijnenburg, Nico Hoeijmans en Merijn Wierenga toegevoegd aan het vaste team. Tevens werken wij samen met onze Amerikaanse collega Colton Hunt, wie voor ons video-recensies maakt. Vervolgens hebben we Dutch Angle Reviews/Blogs in het leven geroepen, een YouTube-serie waarin Sandro alles over films bespreekt. Daarnaast hebben wij een netwerk opgebouwd van meewerkende gastrecensenten. Filmhoek.nl maakt een snelle groei door dankzij de inzet van het oude en huidige team.

Begin 2014 heeft het team achter Filmhoek.nl de site TeeVeehoek.nl gelanceerd, het meest complete én snelste online televisiemagazine voor de nieuwsgierige televisiekijker. Tevens wordt er momenteel gewerkt aan nog een ‘zuster-sites’ van Filmhoek.nl, Theaterhoek.nl. Binnenkort is er op de site meer informatie te vinden maar tot dan kun je terecht op de Facebook-pagina: Theaterhoek.nl.
Recensie9i

1897689_704202592936184_2060716617_nPeter Solvani – Public relations:
Icon - FacebookIcon - Mail

Als geboren en getogen Nijmegenaar, ben ik van kleins af aan een film liefhebber. Natuurlijk ging ik als klein kind, net als iedereen, al vroeg naar de bioscoop voor de Disney tekenfilms en met mijn vader was het natuurlijk niet anders. In Nijmegen had je 4 bioscopen, maar diegene die mij het sterkst bij is gebleven was het Luxor Theater op de hoek van de Bloemerstraat en Doddendaal. Een ouderwets theater dat was omgetoverd tot een bioscoop. Een heus podium met zware donker rode doeken aan de zijkanten van het witte doek. Tevens was het voorzien van zeer ruime en comfortabele stoelen.

Mijn eerste, echte ‘live-action’ film, die ik me kan heugen, was Star Wars (1977) van George Lucas. Een indrukwekkende belevenis, vooral gezien mijn jonge leeftijd, en vanaf dat moment was ik helemaal verknocht aan films op het grote witte doek en daar is eigenlijk niets meer aan veranderd. Gedurende de jaren werd toch het ‘kleine’ scherm interessanter, omdat deze toegankelijker was, maar de liefde voor het witte doek was nooit verdwenen. Nee, de liefde en honger naar nieuwe films nam zelfs toe, maar er waren nu andere middelen. Het internet. Mijn ‘honger’ werd toen gestild door het downloaden, maar na een tijdje wens je meer kwaliteit dan kwantiteit. Helemaal nu de 3D technologie toe begon te nemen in films. Dus ging ik zoeken naar mogelijkheden om de 3D-honger kwantitatief tevreden te stellen en zo kwam ik bij de Pathe Unlimited Goldcard uit. Voor een maandelijks bedrag de gehele maand gratis naar de film. Ideaal, mag ik wel zeggen.

Glenn Abbink

Glenn Abbink, MA, BCom – Hoofdredacteur en recensent, uitvoerend producent Dutch Angle Reviews:Icon - FacebookIcon - Mail

Ik ben opgegroeid met verschillende filmgenres. In mijn jonge jaren werd ik al snel blootgesteld aan animatiefilms van Disney, grootschalige epische films van weleer, zoals Ben Hur en The Ten Commandments, en klassieke musicals als The Sound of Music en West Side Story. Deze genres spreken mij nu nog steeds erg aan, maar mijn interesse is door de jaren heen uitgebreider geworden. Kort gezegd hou ik van film als mediavorm.

Film is voor mij geen avondje uit, maar mijn hobby en mijn passie. Van jongs af aan heb ik een brede interesse in o.a. film, (muziek) theater, schrijven, nieuwe en social media, televisie. Door de jaren heen heb ik mezelf hierin verdiept, waarbij niet enkel valt te denken aan het kijken naar, maar tevens het analyseren van, lezen over en het zelf maken van film- en multimedia producties. Zo ben ik werkzaam geweest als productie leider/assistent, redacteur, projectmedewerker, communicatiemedewerker bij (korte) filmprojecten, multimedia producties, theatergezelschappen en websites.

Recensie999

Immy01Immy Verdonschot, MA – Blogger en recensent:
Icon - FacebookIcon - Mail

Liefde voor films en series zit in mijn bloed. Ik ben opgegroeid met films van Bambi en Ben Hur tot The Sound of Music. Sindsdien is mijn interesse alleen maar gegroeid. Het briljante brein van Joss Whedon – met name zijn creatie Buffy the Vampire Slayer (serie) – heeft mijn interesse zodanig aangewakkerd dat ik mij wilde verdiepen in hoe deze wonderlijke werelden gecreëerd worden. Tijdens de middelbare school begon ik dan ook met het maken van filmpjes en uiteindelijk koos ik voor het volgen van de studie Theater, Film en Televisie wetenschap. Hier kon ik mijn hart ophalen, want alles passeerde de revue. Van prieeltjes en klassiekers, tot art house en menige series (Lost, Twin Peaks). Aangezien ik een brede smaak heb, was ik hier ontzettend blij mee. Ik behaalde zowel mijn Bachelor als mijn Master diploma aan de Universiteit Utrecht en in deze stad ben ik blijven hangen. Nu ben ik vaak vrijwilliger op filmfestivals en probeer zoveel mogelijk te schrijven over films en series als ik kan.

saSandro Algra – Recensent, animaties, schrijver & producent Dutch Angle Reviews:

Icon - FacebookIcon - Mail

De eerste film die een vrijblijvende indruk op mij maakte was Fantasia (1940), voor een groot deel heeft die film mijn toekomstige interesses bepaald. Films en tv-series zijn altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geweest, zo was ik als kind erg fan van Japanse anime. Als tiener kreeg ik de smaak van klassieke films te pakken: mijn favoriete genres waren Gangster drama’s, Spaghetti Westerns en Samurai films. Pas aan het einde van de middelbare school kreeg ik het idee dat ik van mijn film-obsessie mijn carrière wilde maken, ik wist alleen nog niet hoe. Na het halen van mijn Vwo-diploma ben ik begonnen aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design op de HVA. Deze opleiding gaf mij de ruimte om bepaalde vaardigheden ontwikkelen als camerawerk, schrijven, animatie en grafisch ontwerp. Inmiddels heb ik mijn eigen apparatuur aangeschaft en maak ik videoproducties voor mezelf en voor externe opdrachtgevers. Ik wil zo in de toekomst mijn eigen films schrijven en regisseren. Met hulp van een eventuele vervolgopleiding hoop ik me hier nog verder in te specialiseren.

Wat ik van mijn eigen ervaringen heb geleerd is dat het maken en analyseren van films onlosmakelijk zijn. Als ik een film schiet dan heb ik altijd mijn grote filmhelden in mijn achterhoofd. Als ik een film kijk dan ben ik me altijd bewust van de hele productie. Het kijken van zowel nieuwe als oude films is belangrijk voor elke filmmaker.

Martijn Pijnenburg – Nieuwsredactie medewerker en recensent:Icon - Facebook

Verhalen hebben mij altijd al geboeid. Het begon als kind met tekenfilms en strips. Toen ik wat ouder werd kwamen daar al snel videogames en de speelfilm bij. Ook zag ik bij vrienden voor het eerst films die voor 16 jaar en ouder bestemd waren, wat toen natuurlijk een stuk interessanter was dan de gemiddelde kinderfilm.

Tijdens mijn middelbare schooltijd zocht ik wat meer de extremen op. Ik maakte kennis met Cult en Underground films, die wat moeilijker aan te komen waren. Ik kreeg zo echter wel vaak dingen te zien, die je in normale bioscoop film niet snel zag. Door me wat meer te verdiepen in films kwam ik ook in aanraking met veel klassiekers die ver voor mijn tijd uitgebracht waren.

Film is voor mij niet alleen vermaak, maar ook leerzaam. Het leukste aan films vind ik dat het zo alles omvattend is. Een film kan letterlijk overal overgaan en een filmmaker kan al zijn emoties uiten door middel van film

10264807_10201748271059470_112597111_nColton Hunt, Video recensent Short & To The Point:Icon - Facebook

Born on May 27, 1991 in Sarasota, Florida, my fascination with movies started with the original Star Wars Trilogy. As of today, those movies stand as some of my all-time favorites. I always possessed an active imagination and those films sparked a desire to write creatively someday. My first opportunity arose during a Fourth Grade assignment. It involved the class making up our own superheroes and I created one named Waterman. I continued writing small stories about Waterman for myself and this kept my imagination going all the way up to attending the University of North Carolina at Chapel Hill in 2009.

I chose Communication Studies with a focus in Media Production as my major and did not look back. Despite my initial work being of questionable quality, I improved with each production course I took. By my junior year (third year), I created several short films, including my take on a scene from The Hunger Games. By the time I graduated in May, 2013, I gained more confidence in my media production skills. After receiving a camera from my parents, and uncle as an early graduation present, I randomly decided to film myself critiquing the movie industry’s practice of splitting up book adaptations into two or more films. I enjoyed the experience and filmed reviews of movies such as The Alien Franchise and Skyfall. I even reviewed part of the Buffy: The Vampire Slayer Season 9 comic book story arc.

However, the Summer of 2013 marked the day that things fell into place. I decided to film a review of The Fast and the Furious Six in five minutes or less, thus creating my Youtube series, Short and to the Point. I write, direct, edit, produce, and film the series, currently consisting of 25 episodes and a special event. The special event serves as my second short film created outside of school. The filming process might be mind numbing, but it feels wonderful when I complete a review. I look forward to working with you all on Filmhoek.nl!
Erik Jansen

Erik Jansen – Recensent:
Icon - Facebook

Mijn passie voor films begon héél vroeg als klein mannetje in de jaren 80. Op de hoek van mijn straat zat een kleine, lokale videotheek. Daar trokken de videobanddoosjes van Indiana Jones, Back To The Future en Star Wars meteen mijn aandacht. Na het zien van deze films was ik verkocht! Elke woensdagmiddag ging ik met schoolvriendjes en een oppasmoeders naar kinderfilms, maar mijn daadwerkelijke passie voor bioscoopfilms begon toen ik in 1993 Jurassic Park in de IMAX zag. Helaas was ik te jong om Star Wars in de bioscoop te zien, dus mijn echte grote science fiction bioscoopfilm was Independence Day. Deze film heeft dan ook een speciaal plekje in mijn hart.

Met de komst van het bioscoopabonnement groeide ook mijn interesse in arthouse en independent films. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik meer films in verschillende genre’s ben gaan waarderen naast de grotere blockbusters. Een aantal keer per jaar bezoek ik dan ook diverse filmfestivals. Daarnaast ben ik verzamelaar van DVD’s en Blu-rays, want helaas staat niet alles op Netflix. Voor mij en mijn vrienden is het dan ook een wekelijkse sport om op rommelmarkten films voor een habbekrats te scoren. Als muzikant ben ik ook geïnteresseerd in filmscores. Ik vind het daarom leuk om remixes te maken van diverse soundtracks die naast mijn eigen werk te horen zijn op mijn YouTube-kanaal.

Al met al mag ik mijzelf wel beschouwen als een echte cinefiel. Naast de eerder genoemde films zijn mijn persoonlijke favorieten: Robocop (’89), Watchmen (Director’s Cut), The Dark Knight Trilogy, Mad Max Fury Road, Drive, Zodiac,The Shining en There Will Be Blood.

Raymond Doetjes, Recensent:

Icon - Facebook

Als 6 jarige werd ik door een lerares het podium op gelokt, om over mijn enorme verlegenheid te komen. Na dat moment ben ik eigenlijk nooit meer van het podium af geweest; ik ben nog steeds gek op performen. Alleen zijn de expressie vormen veranderd van acteren naar muzikant en van muzikant naar toneel hypnotiseur en mentalist waarmee ik met mijn eigen show in West Europa en de VS heb getoured. Vanuit die vreemde kunstvorm ben ik de tv-wereld ingerold als consultant voor verschillende magic programma’s. Eerst bij SBS6 voor De Nieuwe Uri Geller als (toneel) coach en mindreading effects ontwikkelaar en toen projectjes bij o.a. EyeWorks. Ik werd opnieuw gebeten door de film/tv wereld. Nu alleen niet als acteur of schrijver maar achter de schermen.

Ik heb altijd tijdens mijn performance carrière gewerkt in de IT als o.a. programmeur en (nog steeds) CG en VFX. Dit heeft enorme raakvlakken met IT, dus ben ik mij gaan verdiepen en laten trainen in VFX. CG Omgevingen en Set Etensies zijn in zowel 2D als 3D mijn expertise geworden, alsmede VFX compositing. Ik heb daarmee o.a. gewerkt aan Dunkirk, Life After Men, de meervoudig award winning independent film I’m Dreaming of a White Doomsday en verschillende commercials. Ik ben gek op karakter gedreven films en ik vind een goed verhaal belangrijker dan visueel spektakel. Vandaar dat ik ook een passie heb voor short films en indie producties.

strip

GASTRECENSENTEN

OUD RECENSENTEN

INTERVIEWER

Ben je een echte filmliefhebber en volg je de nieuwste films op de voet? Schrijf je daarnaast graag? Dan is Filmhoek.nl op zoek naar jou! Wij zoeken enthousiaste filmrecensenten en bloggers om de allernieuwste bioscoopfilms te bespreken of om iets filmgerelateerds te bespreken. Daarnaast is er regelmatig de mogelijkheid om persvoorstellingen en filmfestivals te bezoeken. Interesse? Klik hier.

Voor meer informatie over ons en de site klik hier.

 

COMMENTS
UA-32547556-1