Nieuwe trailer Winnie Mandela met Jennifer Hudson en Terrence Howard

Nieuwe trailer Winnie Mandela met Jennifer Hudson en Terrence Howard

Afgelopen jaar verscheen er een eerste trailer van de film Winnie, de biopic die geregisseerd is door Darrell J. Roodt en is gebaseerd op de biografie ‘Winnie Mandela: A Life van Anne Marie du Preez Bezdrob’. Bekijk hieronder een nieuwe trailer, welke meteen duidelijk maakt dat de titel veranderd is in Winnie Mandela.

[youtube SGnc4FP6eII]

De film volgt het leven van Winnie Mandela (Jennifer Hudson), de vrouw van de Zuid-Afrikaanse leider Nelson Mandela (Terrence Howard), vanaf haar ontmoeting met Nelson tot aan hoe ze het overleefd heeft in de tijd dat haar man gevangen zat en zij werd beschuldigd van wangedrag. Van de jaren ’60 tot de jaren ’80 werd Winnie Mandela alom bewonderd als een symbool van de anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika. Ze kreeg te maken met harde represailles voor het geloof van haar man Neslon waarmee ze slechts 5 weken samenwoonde voor hij voor de eerste keer werd gevangen genomen. Tijdens de laatste jaren van de gevangenisstraf ontpopt ze zich als een vooraanstaand tegenstander van de blanke minderheidsregering.

De film wordt geregisseerd door Darrell Roodt en heeft hoofdrollen voor Terrence Howard, Jennifer Hudson en Elias Koteas. Over een Nederlandse release is vooralsnog niets bekend.