Netflix maakt laatste film af van Citizen Kane-regisseur Orson Welles

Netflix maakt laatste film af van Citizen Kane-regisseur Orson WellesRegisseur Orson WellesCitizen Kane wordt vaak beschouwd als de beste film aller tijden. Toch was het later in zijn carrière niet makkelijk om films te maken. Zijn laatste film, The Other Side Of The Wind, was niet af toen hij in 1985 overleed. Toch begon hij al met de opnames in 1970. Productieproblemen en ruzie met de financier van de film dwongen Welles het project op de plank te leggen. In mei 2015 werd er op Indiegogo een campagne gelanceerd om de film tot een einde te brengen. Het doel werd echter niet bereikt. Nu heeft Netflix aangekondigd de rechten te hebben verworven op The Other Side of the Wind en ze zullen de film gaat restaureren en voltooien.

De film is een satire over een filmmaker die worstelt met het afwerken van zijn laatste film, terwijl hij met nieuwe jongere regisseurs moet concurreren. The Other Side Of The Wind kent daarbij meerdere verhaallijnen die uiteindelijk samenkomen. De film werd in verschillende stijlen opgenomen, inclusief zwart en wit, 18, 16 en 35mm, kleur en fotografie. The Other Side of the Wind had hoofdrollen voor John Huston, Bob Random, Peter Bogdanovich, Susan Strasberg en Oja Kodar.

Netflix werkt nu samen met Frank Marshall, een van de producenten die destijds bij het project van Welles was betrokken. Hij zei in een verklaring:

“I can’t quite believe it, but after 40 years of trying, I am so very grateful for the passion and perseverance from Netflix that has enabled us to, at long last, finally get into the cutting room to finish Orson’s last picture.”