Musical- ster Gloria DeHaven overleden

Gloria DeHavenActrice Gloria DeHaven, een van de klassieke sterren van MGM’s musical hoogtijdagen uit de jaren veertig en vijftig, is op 91-jarige leeftijd overleden. De actrice werd een paar maanden terug getroffen door een beroerte en haar overlijden zou daar een gevolg van zijn geweest.

DeHaven groeide op in de vaudeville en figureerde van jongs af aan al in films. Zo was ze te zien als Paulette Goddards zusje in Modern Times van Charlie Chaplin. Vervolgens kreeg ze een contract aangeboden van MGM, maar de studio gaf haar aanvankelijk veel bijrollen. Toen de studio succes ging boeken met hun musicals, kreeg ze grotere rollen aangebodenZe pakte haar eerste hoofdrol in de film Two Girls and a Sailor uit 1944. Dat werd een groot succes; ze was in de jaren daarna onder andere te zien in Summer Holiday, Summer Stock, Step Lively en Yes Sir That’s My Baby. Haar laatste film was de komedie Out to Sea, die in 1997 verscheen.

De actrice was getrouwd met Miracle on 34th Street-acteur John Payne, Martin Kimmel en Richard Fincher. Met zowel Payne als Fincher heeft ze twee kinderen.

R.I.P. Gloria DeHaven 1925 – 2016