Michiel de Ruyter steekt oceaan over

De filmrechten van de Nederlandse hitfilm Michiel de Ruyter zijn verkocht aan de Verenigde Staten, zo meldt distributeur A-film. De film van Roel Reiné werd eerder al verkocht aan Groot-Brittanië, Duitsland, Japan, Vietnam en Koeweit.

3042_TEKST_FINAL_B_MICHIEL_DE_RUYTER_FLYER-1_poster

De film met Frank Lammers in de gelijknamige titelrol trok al meer dan 700.000 bezoekers naar de bioscoop. Hoe groot de Amerikaanse release zal zijn, is momenteel nog niet bekend.

Michiel de Ruyter vindt plaats halverwege de 17e eeuw. Nederland is een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. De hyperintelligente republikein Johan de Witt is als raadpensionaris de machtigste man van de Republiek der Nederlanden, maar zijn tegenstanders proberen de onzekere, maar zeer ambitieuze jonge prins Willem III stadhouder te maken met behulp van de Engelse koning Charles II. De republikeinen is er alles aan gelegen dat de oorlog met de Engelsen wordt gewonnen. Met een ingenieuze strategie weet De Ruyter op spectaculaire wijze de Engelse vloot te verpletteren. Het Huis van Oranje scherpt de messen en De Ruyter wordt meegesleurd in een stroom van politieke ontwikkelingen waarbij hij op een onmogelijke missie wordt gestuurd.

[youtube /j21t1i_SiKI]