Mel Gibson werkt aan Passion of the Christ sequel

Mel Gibson werkt aan Passion of the Christ sequel

Randall Wallace, de schrijver van Braveheart, heeft bekendgemaakt dat hij opnieuw zal samenwerken met Mel Gibson. Het gaat om een vervolg op de omstreden maar uiterst succesvolle blockbuster The Passion of the Christ. Wallace bevestigde de geruchten dat hij bezig is met het script. Met tegenzin vertelde hij het aan The Hollywood Reporter. Volgens hem werd het te moeilijk om het project geheim te houden. De film zal gaan over het herrijzen van Jezus Christus. Mel Gibson heeft vooralsnog geweigerd om commentaar te leveren op het project.

Wallace regisseerde in 2014 nog de religieuze drama Heaven Is for Real. Rond die tijd begon hij een nieuwe samenwerking met Mel Gibson in Hacksaw Ridge, een oorlogsfilm die later dit jaar verschijnt. Gibson en Wallace spraken over de mogelijkheid om een opvolger te maken van The Passion of the Christ.

Wallace heeft een major in religie gedaan in Duke University. Het verhaal van de wederopstanding van Jezus is volgens hem een van zijn specialiteiten.

“I always wanted to tell this story. The Passion is the beginning and there’s a lot more story to tell.”

The Passion of the Christ gaat om de vervolging en kruisiging van Jezus. Na zijn première in 2004 leverde het wereldwijd 612 miljoen dollar op met een budget van slechts 30 miljoen. Daarmee is de het meest succesvolle onafhankelijke film aller tijden. Een vervolg werd daarom door velen verwacht, maar tot nu toe heeft Gibson zich met andere projecten beziggehouden.

De geruchten dat Gibson een sequel zou maken doken een maand geleden opnieuw op toen hij onverwacht aanwezig was bij een afstudeerceremonie in Liberty University voor een vroege vertoning van Hacksaw Ridge. Bij de vraag of hij aan een opvolger van The Passion of the Christ zat te denken sprak hij zijn interesse uit, hij was echter niet specifiek over zijn rol hierin. Volgens Wallace is de vraag vanuit de Christelijke gemeenschap groot naar zo’n film, wat Gibson heeft gemotiveerd om eraan te werken.

“The evangelical community considers The Passion the biggest movie ever out of Hollywood, and they kept telling us that they think a sequel will be even bigger,”  aldus Wallace.

Het project heeft nog geen studio of  financiële steun aangezien het nog in de conceptuele fase zit. Volgens Wallace zijn er echter wel geïnteresseerden om in de productie te investeren.

“It’s too early to talk money. This is such a huge and sacred subject.”