Megabioscoop CineMec opent 18 september zijn deuren

megabiscoop-cinemec-sterrenkijker-opent-18-september-deuren

Megabioscoop CineMec ‘de Sterrenkijker’, in Leidsche Rijn, opent op 18 september haar deuren. Met zeven zalen, de nieuwste technieken en een dakterras wat kan fungeren als openluchtbioscoop is Utrecht een uitgaansbelevenis rijker.

In oktober 2014 werd de eerste paal van de bioscoop in de grond geslagen. Tijdens de perspresentatie vertelde Gerben Kuipers, CEO van CineMec:

“De Sterrenkijker moet de vuurtoren van Utrecht worden, een gebouw dat men van ver kan zien.”

De megabioscoop krijgt zeven zalen, waarvan de grootste zaal 660 stoelen telt. In zaal 1 wordt er gebruikt gemaakt van de nieuwste technieken, laserprojectie en Dolby Atmos. Door middel van laserprojectie worden de kleuren in films nog realistischer weergegeven. Kuipers vertelde:

“We willen niet alleen blockbusters aanbieden in ‘de Sterrenkijker’. We laten ook live culturele voorstellingen van over de hele wereld zien. Zo hebben we nu contracten met de The Met Opera in New York, National Theatre in Londen en het Bolshoi Ballet in Moskou. Ook willen we filmhuis films laten zien. Maar dat is niet alles wat we willen realiseren in deze bioscoop. Overdag willen we ook zakelijke evenementen aantrekken. Vanuit economisch perspectief is dit erg interessant: overdag komen mensen voor een congres en ’s avonds voor een leuke film. Op deze manier zit de bioscoop de hele dag vol.”

Omdat er zakelijke evenementen in ‘de Sterrenkijker’ komen, wordt deze bioscoop de eerste bioscoop van Utrecht waar geen popcorn te koop is.

“Overdag zitten mensen urenlang in onze zalen, dan willen ze geen popcorn lucht om hun heen hebben hangen,” legt Kuipers uit. “Wel hebben we Italiaans ijs, 48 soorten snoep en gebakjes.”

Omdat ‘de Sterrenkijker’ wat luxer is, worden de prijzen ook wat duurder.

“Je moet dan denken aan anderhalve euro. Dit moeten we doen omdat we anders de bouw van het pand er niet uit kunnen halen. De bioscopen in de binnenstad zitten er al tientallen jaren, toen zij de bioscopen bouwden waren de prijzen heel anders.”

Bron: http://www.duic.nl/