Marvel en Sony onderhandelden over Spider-Man

Spider-Man en Avengers

Spider-Man en Avengers

Al lange tijd gaan er geruchten over een mogelijke crossover tussen Spider-Man van Sony Pictures en het filmuniversum van Marvel. Uit de lek van e-mails en andere data bij Sony eerder deze week, blijkt dat er daadwerkelijk is gesproken over een dergelijke samenwerking.

Marvel wil graag dat Spider-Man zou meespelen in de Captain America: Civil War-film, net als in de comics. Eén van de plannen was dat Marvel een nieuwe trilogie zou produceren rond Spider-Man, maar dat Sony creatieve controle blijft houden, en de marketing en distributie voor zijn rekening zou nemen. Waarom de deal uiteindelijk niet door ging, is onduidelijk.

In een e-mail van het regie-duo Anthony en Joe Russo (Captain America: The Winter Soldier) stond: “A pity that negotiations with Marvel did not work.” In de mail geven ze ook aan dat ze zowel Avengers: Infinity War – Part 1 (2018) als Part 2 (2019) gaan regisseren.

In een volgende mail stelt Joe Russo Sony baas Pascal voor dat hij en zijn broer de Spider-Man franchise zouden kunnen gaan produceren voor Sony. Het zou een lastig voorstel zijn, aangezien dit op dit moment Matt Tolmach en Avi Arad zijn.

Als Marvel en Sony tot overeenstemming komen, zou dat betekenen dat Marvel de boel gaat omgooien. Naar verluidt is het bedrijf niet blij met de afgelopen Spider-Man. Er zou geen plek meer zijn voor Andrew Garfield en Emma Stone.