Luke Skywalker aan de dood ontsnapt op Star Wars set

Star-Wars-Luke-Skywalker-Tatooine

Star Wars acteur Mark Hamill (Luke Skywalker) kwam bijna om het leven tijdens het filmen van Star Wars: The Force Awakens. Op een afgelegen eiland in Noord Ierland gleed Hamill (63) uit terwijl hij een gevaarlijke klim maakte. Op de plek waar Hamill klom zijn eerder twee toeristen om het leven gekomen.

comp-mark-hamill

Hamill werd gered door een medewerker van the Irish Office of Public Works. De locatie waar het allemaal gebeurde is de locatie waar Luke Skywalker woont in de film. Net als Ben Kenobi in de originele trilogie woont hij in als kluizenaar op een verlaten eiland.  Hamill is niet de enige acteur van de orignele cast die verwond is. De 71 jarige Harrison Ford kwam net uit het ziekenhuis na een ongeluk op de set waarbij hij zijn enkel brak.

[youtube YpPWWeWvI6Q]

Star Wars: The Force Awakens wordt geregisseerd door J.J. Abrams op basis van een script door Lawrence Kasdan en Abrams. Kathleen Kennedy, J.J. Abrams, en Bryan Burk produceren de film en John Williams keert terug als componist. Hoofdrollen zijn er voor Harrison Ford, Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, John Boyega, Daisy Ridley, Adam Driver, Oscar Isaac, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Lupita Nyong’o, Gwendoline Christie en Max von Sydow. De film is te zien vanaf 18 december 2015 in een bioscoop bij jou in de buurt.