London Has Fallen komt pas in 2016

London Has Fallen komt pas in 2016Gramercy Pictures heeft laten weten dat London Has Fallen een paar maanden later dan eerder aangekondigd zal verschijnen in de bioscopen. De film zou vanaf 1 oktober in de Nederlandse bioscopen draaien, maar dit lijkt nu begin 2016 te gaan worden. In Amerika is de film vanaf 22 januari 2016 te zien.

De film is geregisseerd door Babak Najafi. Het script werd geschreven door Creighton Rothenberger & Katrin Benedikt, Christian Gudegast en Chad St. John. De cast bestaat onder andere uit Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Angela Bassett, Melissa Leo, Radha Mitchell, Robert Forster, Jackie Earle Haley, Charlotte Riley, Sean O’Bryan, Alon Aboutboul, Waleed Zuaiter.

De film is een vervolg op Olympus Has Fallen, die wereldwijd 16 miljoen opbracht. In deze voorganger speelden Gerard Butler en Aaron Eckhart de hoofdrollen. Deze verhandelde over een terroristische aanval op het Witte Huis.

Butler, Eckhart en Morgan Freeman zullen allen terugkeren in London Has Fallen. In het in Londen gebaseerde vervolg komt de Britse premier onder verdachte omstandigheden te overlijden. De president van de Verenigde Staten, zijn baas van de geheime dienst en een argwanende MI-6 agent komen voor een grote uitdaging te staan als de begrafenis van de premier doelwit wordt van een groep terroristen die het gemunt heeft op de leiders van de westerse wereld.