Lijkschouwer bevestigt hartaanval James Gandolfini

James Gandolfini

Volgens The Hollywood Reporter heeft de lijkschouwer in Rome bevestigd dat James Gandolfini inderdaad op 51 jarige leeftijd is gestorven aan een hartaanval afgelopen woensdag. Dit nieuws werd aangekondigd tijdens de persconferentie die de familie van de acteur hield in Rome’s Boscolo Hotel Exedra, het hotel waar de Soprano’s ster verbleef met zijn 13 jarige zoon.

De Italiaanse vertegenwoordigers kunnen nu doorgaan met het uitgeven van een doodverklaring, waardoor het lichaam van Gandolfini teruggevlogen kan worden naar de Verenigde Staten om te worden begraven.

De acteur reisde door Italië om deel te nemen aan The Taormina Film Festival, waar hij zou mee doen aan een Master Class evenement samen met regisseur Gabriele Muccino en actrice Marisa Tomei. Hij zou tevens een speciale prijs ontvangen.

Volgens de verhalen zou Gandolfini’s 13 jaar oude zoon de acteur gevonden hebben in de badkamer en hij heeft meteen het hotel personeel gebeld. Een ambulance verscheen 5 minuten later maar alle inspanningen mochten niet baten.