Legendary wil live-action Pokémon film

Legendary wil live-action Pokémon filmIn navolging op het grote succes van Pokémon GO, wil Legendary Pictures een live action Pokémon film ontwikkelen. Deadline meldt dat er op dit moment nog geen deal is gesloten, maar de plannen die er al enige tijd lagen worden in stroomversnelling gezet. De populariteit van de mobiele app en de bijbehorende beursstijging van Nintendo (+25 procent) hebben daartoe geleid. Verdere details zijn tot nu toe nog niet bekend.

Pokémon is een mediafranchise, dat rond 1995 werd gecreëerd door Satoshi Tajiri. Het is toegespitst op fictieve wezens, die worden gevangen en getraind om ze elkaar te laten bevechten voor de sport.

Oorspronkelijk werd het uitgebracht als een duo role-playing game voor de Game Boy die met elkaar verbonden konden worden, ontwikkeld door Game Freak en uitgegeven door Nintendo. Pokémon is sindsdien uitgegroeid tot de op een na succesvolste game-franchise ter wereld, na Super Mario.De franchise bestaat onder andere uit spellen voor diverse Nintendo-platforms/consoles, ruilkaartenspellen, manga-strips, een anime-televisieserie en bijbehorende speelfilms en een tijdschrift. Er zijn sinds 1998 al negentien Pokémon-films uitgebracht, waarvan er vijf bioscoopreleases kregen. Warner Bros. distribueerde de eerste drie films, die respectievelijk 85, 43 en 17 miljoen dollar opbrachten.